Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το πιο αφράτο μιλφέιγ που υπάρχει κ νηστίσιμο !!!

Ανακατέψτε νερό με αλεύρι και θα εκπλαγείτε 😍 Μία συνταγή για το πιο αφράτο μιλφέιγ που υπάρχει! Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα γλυκά δεν είναι νόστιμα;Εύκολο Νηστίσιμο Μιλφέιγ!

 Συστατικά

    280 γρ. ζάχαρη
    110 γρ. αλεύρι Κούλα
    650 γρ. νερό
    2 βανιλίνες
    1 κ.σ. μαργαρίνη (προαιρετικά)
    400 ml φυτική σαντιγί
    2.5 πακέτα σφολιατίνια
    άχνη ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης

    Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το νερό μέχρι να βράσουν.
    Μόλις βράσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανιλίνες, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
    Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
    Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη φυτική σαντιγί και και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σαντιγί.
    Αφρατεύουμε την κρέμα με έναν αυγοδάρτη ή ένα σύρμα, την προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τη σαντιγί και ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Σε ένα ταψί 20×25 εκ. βάζουμε μια στρώση σφολιατίνια ολόκληρα και ρίχνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
    Πάνω από την κρέμα θρυμματίζουμε λίγα σφολιατίνια και ρίχνουμε από πάνω τους την άλλη μισή.
    Πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
    Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες.
    Τέλος, πασπαλίζουμε το γλυκό με λίγη ζάχαρη άχνη.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Την τελευταία στρώση σφολιατίνια μπορούμε να τη ρίξουμε πριν σερβίρουμε το γλυκό για να μην υγρασιάσουν.
Τη ζάχαρη άχνη τη βάζουμε πάντα πριν σερβίρουμε το γλυκό.
Το γλυκό διατηρείται καιρό στο ψυγείο διότι η κρέμα δεν περιέχει αυγά και γάλα.
Αντί για ταψί μπορούμε να φτιάξουμε το γλυκό σε ποτήρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ -- https://www.youtube.com/watch?v=9lg6SdsOwbI