Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025

Χαλβάς σιμιγδαλένιος λίγο διαφορετικός σε μία κατσαρόλα !!!


 

Εφτιαξα σιμιγδαλένιο χαλβά πολύ ωραίο !!! ... Κλασικό γλυκό ιδιαίτερα αγαπητό στην περίοδο της νηστείας !!Βάλτε χοντρό και ψιλό σιμιγδάλι για να βγει ζουμερός και να μην ανοίγει το σχήμα !! Χωρίς πιτσιλίσματα ο τρόπος που τον ετοιμάζουμε σε μία κατσαρόλα !!!

Υλικά 

όλα με την ίδια κούπα ή ποτήρι 

3/4 κούπας ηλιέλαιο

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό 

3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη

4 κούπες νερό

ξύσμα πορτοκαλιού από 3 πορτοκάλια

1 βανιλίνη 

1 κουτ γλυκού κανέλα

Λίγες σταφίδες 

Λίγα καρύδια 

1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο -δίνει πολύ ωραία γεύση κ άρωμα -

Σταγόνες κουβερτούρα προαιρετικά

 .



 Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με τα σιμιγδάλια και καβουρντίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ξανθό καστανό το χρώμα .

Ρίχνουμε μόλις πάρει χρώμα το γαρύφαλλο την κανέλα την ζάχαρη κ το νερό και ανακατεύουμε 10 με 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καρύδια τις σταφίδες κ το ξύσμα πορτοκάλι την βανίλια  και ανακατεύουμε .

Εχει γίνει ο χαλβάς όταν δυσκολεύεσαι να τον γυρίσεις στην κατσαρόλα κ ξεκολλάει από τα τοιχώματα 

.


Εγώ πρόσθεσα σε αυτό το σημείο κ σταγόνες κουβερτούρας κ λίγα κράνμπερι προαιρετικά αυτά τα δύο και μου βγήκε σοκολατένιος κ υπέροχος σε γεύση.

Βάζουμε σε φόρμα και  οταν ξεφορμάρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλα ! 

Σημ. Χρησιμοποίησα πρώτη φορά φόρμα σιλικόνης κ μου στράβωσε το σχήμα .. Δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσω ,δεν την συνιστώ καθόλου !

 Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Η συνταγή είναι με μικρές παραλλαγές από τον φίλο Σπύρο Μαρτίκα !