Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Σπιτικές μπάρες με βρώμη, αποξηραμένα φρούτα,μέλι και ξηρούς καρπούς !!!



Σπιτικές μπάρες με βρώμη, αποξηραμένα φρούτα,μέλι και ξηρούς καρπούς !!!Το αποτέλεσμα είναι τέλειο!!!!

Συνταγή :

500 γραμμάρια βρώμη, 

2 ποτήρια μέλι, 

250 γραμμάρια φρούτα αποξηραμένα (εγώ έβαλα δαμάσκηνα +σύκα)

ένα φλιτζάνι του καφέ ινδική καρύδα, 

300γραμμάρια ξηρούς καρπούς (εγώ έβαλα φουντούκια ωμά, σπασμένα σε πολύ μικρά κομματάκια)και ότι άλλο έχετε στα ντουλάπια  σας ...

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το μέλι το οποίο το ριχνουμε στο τέλος και ζυμώνουμε καλά σε μία μεγάλη λεκάνη.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά ,χωρίζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά και από πάνω πατάμε με μια άλλη λαδόκολλα να μην κολλάει στα χέρια μας ,και εφόσον έχει καλύψει το πάτος του ταψιού το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C στον αέρα για 10' με 15 λεπτά. 

Αφού τα αφήνουμε να κρυώσουν αλλά 10 λεπτά τα κόβουμε σε μπάρες και τα τοποθετούμε σε τάπερ, και σε ένα μικρό τάπερ που χωράει στην τσάντα σας, και να έχετε πάντα μαζί σας όπου και αν βρίσκεστε...

Το αποτέλεσμα είναι τέλειο! .Καλή επιτυχία, και καλή απόλαυση !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Marko Merita

Πρασοτυρόπιτα !!!




Είναι η ποιο εύκολη συνταγή πίτας που έκανα ποτέ !!!!

Υλικά για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ νερό
1 κουταλάκι του γλ αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ βουτύρο η μαργαρίνη

Βάζουμε αλεύρι,αλάτι σε μία λεκάνη και ανοίγουμε λίγο στη μέση , βάζουμε το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε σιγά σιγά για 7' με 10' ,το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά το κόβουμε σε 20 μπαλάκια, τα οποία τα αφήνουμε να ξεκουρασουν για αλλά 20' 

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα μπαλάκια ίσα με μια πίτα για σουβλάκι ,αλείφουμε με βούτυρο με ένα πινέλο τις 10 πίτες και τις τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη και τα αφήνουμε σε ένα ρηχό πιάτο .
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 10, βάζουμε στο μπάγκο τα πρώτα που έχουμε στο πιάτο ,και στη θέση τους βάζουμε τα άλλα να ξεκουραστουν μέχρι να ανοίξουμε σιγά σιγά και προσεχτικά γύρω γύρω με τα χεράκια μας.

Μετά ανοίγουμε λίγο και με τον πλάστη και στρώνουμε στο ταψί (του φούρνου) .

Βάζουμε την γέμιση και κάνουμε το ίδιο με το άλλο φύλλο σιγά σιγά με τα χεράκια μας και γύρω γύρω και μετά με τον πλάστη και σκεπάζουμε.
Κόβουμε την πίτα πριν την βάλουμε στο φούρνο.
Και την αλείφουμε με λάδι και νερό που έχουμε βάλει σε ένα φλιτζάνι το

υ καφέ. 

Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα.(Ότι γέμιση επιθυμείτε θα είναι τέλεια)

Καλή επιτυχία!!!

Για την γέμιση:

1 κιλό πράσα
1/2 κιλό φέτα
2 αυγά
250γρ γιαούρτι

Τσιγαρίζουμε τα πράσα σε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,λίγο αλάτι, γιατί θα βάλουμε και φέτα, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράση μέχρι να τελειώσει το νερό. 

Βάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την φέτα, τα αυγά και το γιαούρτι ,εδώ δοκιμάζουμε το αλάτι πριν το βάλουμε στην πίτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marko Merita

Μπακλαβάς !!!



Έτοιμος και ο μπακλαβάς με φρέσκο βουτύρου, καρύδια και κανέλα μύρισε όλο το σπίτι..

Συνταγή : 

1 πακέτο φύλλα βηρυτού 

450γρ. 500γρ φρέσκο βουτύρου λιωμένο.


500γρ καρύδια τριμμένα 


1 κιλό ζάχαρη


1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (σκόνη)


2 βανίλιες,

1 ξυλάκι κανέλα 

και ένα κουτάλι της σούπας χυμό λεμόνι.


Στρώνουμε 7 φύλλα κάτω στη μέση τα καρύδια, στα οποία έχουμε ανακατέψει τη κανέλα και ένα ποτήρι ζάχαρη, τα υπόλοιπα φύλλα πάνω, και ανάμεσα αλείφουμε με βούτυρο (Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε τα φύλλα στη μέση.

Σε περίπτωση που το πυρέξ σας είναι μικρό και να το κάνετε σε περισσότερες στρώσεις,απλά θέλει παραπάνω ψήσιμο.)

Κόβουμε και ψήνουμε στους 170-180°C 45-60' στον αέρα (αν είναι δυνατός ο φούρνος σας και έχετε πάνω από δύο στρώσεις, μόλις πάρει χρώμα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 για να ψηθεί και μέσα)

Για το σιρόπι 

750 γραμμάρια ζάχαρη , 

500 μλ νερό ,

2 βανίλιες, 

1 ξυλάκι κανέλα, 

5 γαρίφαλα , 

και το χυμό λεμονιού τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. 

Κρύος μπακλαβάς και ζεστό σιρόπι, με μια κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά όλο το σιρόπι. 

Μόλις κρυώσει δοκιμάστε το. Καλή επιτυχία!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Marko Merita

Κανελόνια γεμιστά ζαμπόν κασέρι !!!


 


Κανελόνια γεμιστά ζαμπόν κασέρι !!!

1 πακέτο  κανελόνια Misko. 

500γρ τρίμενο κασέρι, 

500γρ ζαμπόν (αν θέλετε κάτι ελαφρύ βάζετε γαλοπούλα)      

1λτ γάλα,

250γρ κρέμα γάλακτος, 

150 γρ φρέσκο βουτύρου, 

200γρ αλεύρι,

αλάτι και φρέσκο τρίμενο πιπέρι. 

.




Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μετά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να είναι έτοιμο , μετά βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι (δεν βάζουμε πολύ αλάτι γιατί έχουν και τα τυριά και τα αλλαντικά μας)ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να δέσει η μπεσαμελ μας.
Βγάζουμε από την φωτιά ,ριχνουμε το κασέρι ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε την μπεσαμελ στα δύο το μισό το βάζουμε σε ένα σκεύος που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια το ζαμπόν και ανακατεύουμε. 

Τώρα  γεμίζουμε και στρώνουμε τα κανελόνια μας , στρώνουμε στο πυρέξ το μισό από την μπεσαμελ που έχουμε κρατήσει γεμίζουμε τα κανελόνια και στρώνουμε στο πυρέξ όπως τα έχω στην φωτογραφία μετά βάζουμε και το υπόλοιπο μπεσαμελ επάνω και πασπαλίζουμε με λίγο τρίμενο κασέρι , προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήσουμε για 20 λεπτά..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marko Merita

Νηστίσιμη τάρτα κολοκύθας !!!


 ·
Νηστίσιμη τάρτα κολοκύθας:  

Για τη ζύμη θέλουμε 

1/2 κιλό αλεύρι 

1 και μισή κούπα καστανή ζάχαρη, 

ένα κουταλάκι του γλυκού μπεικιν ,

250 γραμμάρια μαργαρίνη,

μισή κούπα πορτοκαλάδα 

και λίγο αλάτι.

.



Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπάλες και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κολοκύθα .

Η κολοκύθα πρέπει να είναι 700 γραμμάρια μέχρι 1 κιλό  ,

μια κούπα καστανή ζάχαρη ,

ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και ένα στικάκι βανίλια και τα ανακατεύουμε. 

Περνούμε έναν τρίφτη και τρίβουμε τις δύο μπάλες ζύμης  στο κάτω μέρος του ταψιού .

Βάζουμε την γέμιση με την κολοκύθα από πάνω και μετά τρίβουμε από πάνω  το άλλο μπαλάκι έτσι ίσα ίσα να μην στεγνώσει η κολοκύθα. 

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 20-25' στον αέρα.

 Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marko Merita

Τυρόπιτα με γιαούρτι και ψημένα φύλλα !!!



Τυρόπιτα με γιαούρτι και ψημένα φύλλα !!!

Η ζύμη μου έχει πάντα ένα κγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

500γρ νερό,

1κουτ γλ ξύδι,

1κουτ γλ αλάτι 

μισό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι..

Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια ανάλογος με το μέγεθος του ταψιού ....μέχρι να ξεκουραστεί για ακόμη 20-25' κάνουμε την γέμιση ..

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 

ένα κιλό φέτα σκληρή κατσικίσια

 6-8αυγά.

Χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά και το γιαούρτι βγάζουμε μισή κούπα και το κρατάμε θα το χρειαστούμε στο τέλος. 

Ανοίγουμε τα φύλλα και αρχίζουμε και τα ψήνουμε ένα ένα εγώ τα ψήνω πάνω που ψήνω τις κρέπες.

Μόλις τελειώσουμε με το ψήσιμο περνούμε το ταψί,ένα μπολάκι με λάδι και ένα πινέλο σιλικόνης και ξεκινάμε λαδάκι στο ταψί ψεκαζουμε λίγο νερό στρώνουμε το πρώτο φύλλο λάδι και με ένα κουτάλι τις σούπας παίρνουμε λίγο απο το μείγμα στο οποίο έχουμε βάλει και αλάτι και βάζουμε παντού σε όλη την επιφάνεια μετά πάλι με την ίδια σειρά λάδι και γιαούρτι ανάλογος με τα φύλλα που έχετε σε δύο σειρές βάζουμε και τη φέτα το τρίβουμε με τα χέρια επάνω στο φύλλο μετά το λάδι και το γιαούρτι..π.χ ανα 4 φύλλα βάζουμε τη φέτα και στο τέλος βάζουμε το τελευταίο φύλλο κόβουμε την πίτα και βάζουμε παντού σε όλη την επιφάνεια το μείγμα που έχουμε κρατήσει και τώρα εδώ το λάδι μπαίνει από πάνω.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°στον αέρα 25-30' Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marko Merita

Κρεμ καραμελέ με φρέσκα φρούτα Θεική !!!!


 
ΚΡΕΜ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ??????

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα,

220 γρ σκονη κρεμα καραμελας,

2 ακτινιδια,

2 μπανανες,

10 φραουλες,

1 αχλαδι!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Ψιλοκοβουμε τα φρουτα σε κομματακια και ριχνουμε επανω τους μισο λεμονι τον χυμο του!!

Βαζουμε στην συνεχεια στα ποτηρια στο πατο φρουτα!

Ζεσταινουμε το γαλα ριχνουμε την σκονη ανακατευουμε το βραζουμε 1 λεπτο!

Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια ριχνουμε στα ποτηρια!

Αφηνουμε να κρυωσουν και στην συνεχεια τα βαζουμε στο ψυγειο για ολη νυχτα!

Την επομενη οταν σερβιρουμε ριχνουμε πανω εαν θελουμε η σαλτσα καραμελας η σαλτσα σοκολατας!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!