Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Τυρόπιτα με γιαούρτι και ψημένα φύλλα !!!



Τυρόπιτα με γιαούρτι και ψημένα φύλλα !!!

Η ζύμη μου έχει πάντα ένα κγ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

500γρ νερό,

1κουτ γλ ξύδι,

1κουτ γλ αλάτι 

μισό φλιτζάνι του ελληνικού καφέ λάδι..

Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί και κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια ανάλογος με το μέγεθος του ταψιού ....μέχρι να ξεκουραστεί για ακόμη 20-25' κάνουμε την γέμιση ..

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 

ένα κιλό φέτα σκληρή κατσικίσια

 6-8αυγά.

Χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά και το γιαούρτι βγάζουμε μισή κούπα και το κρατάμε θα το χρειαστούμε στο τέλος. 

Ανοίγουμε τα φύλλα και αρχίζουμε και τα ψήνουμε ένα ένα εγώ τα ψήνω πάνω που ψήνω τις κρέπες.

Μόλις τελειώσουμε με το ψήσιμο περνούμε το ταψί,ένα μπολάκι με λάδι και ένα πινέλο σιλικόνης και ξεκινάμε λαδάκι στο ταψί ψεκαζουμε λίγο νερό στρώνουμε το πρώτο φύλλο λάδι και με ένα κουτάλι τις σούπας παίρνουμε λίγο απο το μείγμα στο οποίο έχουμε βάλει και αλάτι και βάζουμε παντού σε όλη την επιφάνεια μετά πάλι με την ίδια σειρά λάδι και γιαούρτι ανάλογος με τα φύλλα που έχετε σε δύο σειρές βάζουμε και τη φέτα το τρίβουμε με τα χέρια επάνω στο φύλλο μετά το λάδι και το γιαούρτι..π.χ ανα 4 φύλλα βάζουμε τη φέτα και στο τέλος βάζουμε το τελευταίο φύλλο κόβουμε την πίτα και βάζουμε παντού σε όλη την επιφάνεια το μείγμα που έχουμε κρατήσει και τώρα εδώ το λάδι μπαίνει από πάνω.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°στον αέρα 25-30' Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marko Merita