Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Πρασοτυρόπιτα !!!




Είναι η ποιο εύκολη συνταγή πίτας που έκανα ποτέ !!!!

Υλικά για το φύλλο:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ νερό
1 κουταλάκι του γλ αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200γρ βουτύρο η μαργαρίνη

Βάζουμε αλεύρι,αλάτι σε μία λεκάνη και ανοίγουμε λίγο στη μέση , βάζουμε το νερό και το λάδι και ζυμώνουμε σιγά σιγά για 7' με 10' ,το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά το κόβουμε σε 20 μπαλάκια, τα οποία τα αφήνουμε να ξεκουρασουν για αλλά 20' 

Στη συνέχεια ανοίγουμε τα μπαλάκια ίσα με μια πίτα για σουβλάκι ,αλείφουμε με βούτυρο με ένα πινέλο τις 10 πίτες και τις τοποθετούμε την μια πάνω στην άλλη και τα αφήνουμε σε ένα ρηχό πιάτο .
Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 10, βάζουμε στο μπάγκο τα πρώτα που έχουμε στο πιάτο ,και στη θέση τους βάζουμε τα άλλα να ξεκουραστουν μέχρι να ανοίξουμε σιγά σιγά και προσεχτικά γύρω γύρω με τα χεράκια μας.

Μετά ανοίγουμε λίγο και με τον πλάστη και στρώνουμε στο ταψί (του φούρνου) .

Βάζουμε την γέμιση και κάνουμε το ίδιο με το άλλο φύλλο σιγά σιγά με τα χεράκια μας και γύρω γύρω και μετά με τον πλάστη και σκεπάζουμε.
Κόβουμε την πίτα πριν την βάλουμε στο φούρνο.
Και την αλείφουμε με λάδι και νερό που έχουμε βάλει σε ένα φλιτζάνι το

υ καφέ. 

Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα.(Ότι γέμιση επιθυμείτε θα είναι τέλεια)

Καλή επιτυχία!!!

Για την γέμιση:

1 κιλό πράσα
1/2 κιλό φέτα
2 αυγά
250γρ γιαούρτι

Τσιγαρίζουμε τα πράσα σε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,λίγο αλάτι, γιατί θα βάλουμε και φέτα, προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράση μέχρι να τελειώσει το νερό. 

Βάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την φέτα, τα αυγά και το γιαούρτι ,εδώ δοκιμάζουμε το αλάτι πριν το βάλουμε στην πίτα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marko Merita