Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Πεινιρλι ζαμπόν κασέρι & τυροπιτάκια Με καταπληκτική ζύμη !!!!!!


 

Με καταπληκτικη ζύμη πεινιρλι με ζαμπόν κασέρι και τυροπιτάκια !!!


29 τυροπιτάκια και 3 πεινιρλι μου βγήκε
Υλικά για ζύμη
200 γρ λιωμένο φυτίνη
250 γρ χλιαρό γάλα ( ένα ποτήρι)
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
1/2κγ σόδα μαγειρικής η μπέικιν πάουντερ
1κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
3,5 ποτήρι περίπου αλεύρι γοχ για μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

.




Ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγεία μετά τά υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε καλά σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα και νά φουσκώσει. Κάνουμε μικρά μπαλάκια γεμίζουμε , πασπαλιζουμε με αυγό και σουσάμι ( προαιρετικά). Ψήνουμε 180° μέχρι να πάρει χρώμα.
Γέμιση
200 γρ ανθότυρο
200 γρ τυρί φέτα
Για πεινιρλι ζαμπόν και κασέρι
1 αυγό για επάλειψη και σουσάμι

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. 'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Υπέροχα και τραγανά μπισκότα βουτύρου cookies με σοκολάτα!!!


Υπέροχα και τραγανά μπισκότα βουτύρου cookies με σοκολάτα!!!


Υλικά για 25 κομμάτια
240γρ βούτυρο η βιτάμ μαλακό
100γρ ζάχαρη ψηλή η άχνη
2 βανίλιες
Μια πρέζα αλάτι
360γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
120γρ σταγόνες σοκολάτας η κομματάκια σοκολάτας

.




Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το αλάτι τη βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι στο τέλος τη σοκολάτα, μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Σε ελαφρά αλευρομένο  πάγκο της κουζίνας ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μήν τρίβετε. Ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό φύλλο 1 εκατοστό πάχος και κόβουμε με ένα κουπάτ 5-6 εκ. σχήμα μπισκότο. Με το πιρούνι κάνουμε σχέδια και ψήνουμε σε λαδόκολλα προθερμασμένο φούρνο 180° αντίσταση για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΩΤΌ ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΌ Κ.   'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τούρτα Χιονούλα !!! Μία λευκή τούρτα αφρός !!!


Τούρτα Χιονούλα !!! Μία λευκή τούρτα αφρός !!!


Για παντεσπάνι
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ. σούπα μέλι
1 κάψουλα βανίλια
2 κ. σούπα ζεστό νερό
1 κγ σόδα μαγειρικής
2 1/2 αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
Για σιρόπι
1 ποτήρι του νερού νερό βράζουμε με 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ζάχαρη και μία φέτα λεμόνι αφήνουμε να κρυώσει
Για κρέμα
Σε ένα βαθύ σκεύος χτυπάμε  1 συσκευασία κρέμα στιγμής βανίλια η μιλφέιγκ μαζί με 600γρ γάλα και μια βανίλια ( δοσολογία για γάλα γράφει πάνω συσκευασία με κρέμα )
Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε 1 σαντιγί του κουτιού ερμόλ μαζί με. 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα και μια κάψουλα βανίλια
Ινδοκάρυδο και κερασάκια για το στολισμό

.



 Ανακατεύουμε τά στερεά υλικά όλα μαζί, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά προσθέτουμε το ζεστό νερό και τά υπόλοιπα υλικά και με σπάτουλα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα πασαλείβουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175° περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά!! Μετά όταν κρυώσει καλά με τη βοήθεια κλωστή κόβουμε στα δύο.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σιροπιάζουμε , από πάνω βάζουμε τη κρέμα με συσκευασία, από πάνω παντεσπάνι πάλη σιρόπι και από πάνω κρέμα με σαντιγί. Στολίζουμε με ινδοκάρυδο και κερασάκια!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   'Αννα Αννούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μάφινς αλμυρά λαχταριστά !!!



🌺 Αλμυρά λαχταριστά μάφινς 🌺

Υλικά.
5 αυγα σε θερμοκρασία δωματίου.
1 βιταμ 250 γρ.
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ.
1 ζαμπόν 200γρ.
200 γρ. κασέρι γκουντα.
200 γρ.φετα.
2.ποτήρια του νερού αλεύρι.
1μπεκιν.
1 πιπεριά Φλωρίνης.
1 πιπεριά πράσινη.
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι.

Εκτέλεση.
Σε ένα μπολ χτύπησα τα αυγά με το αλάτι να αφρατεψουν στη συνέχεια εριξα το βιταμ και το γιαούρτι με το που ενσωματώθηκε το μείγμα χαμήλωσα την ταχύτητα του μίξερ και πρόσθεσα ζαμπόν, κασέρι, φέτα, και τις πιπεριές, αφου πρώτα τα είχα κόψει σε κυβάκια τέλος το αλεύρι με το μπεκιν μαζί , γέμισα τις θήκες μέχρι τη μέση έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β αντίσταση περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.
Βγήκαν 28 κομμάτια .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πουτίγκα με κρέμα !!!! Θεικό γλυκάκι !!!!



🌹 Πουτίγκα με κρέμα !!!! 🌹

Παντεσπάνι.
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
1, 5 ποτήρια του νερού ζάχαρη.
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι σπραιτ
1, 5 ποτήρια καρύδια σπασμένα.
2, 5 ποτήρια αλεύρι.
2 κ το γλυκου κανέλα
1 κ γλ. σόδα.
1 μπεκιν
.
Σιρόπι.
4 ποτήρια νερό.
3, 5 ποτήρια ζάχαρη.
2 βανίλιες
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Βράσιμο 4 με 5 λεπτά.

Κρέμα.
1 φυτική στο πράσινο κουτί 500 γρ.
1 κουτί ζαχαρούχο.
1, 5κουταλιά της σούπας αλεύρι.
1 ποτήρι γάλα.
125 γρ βιταμ σοφτ.

Εκτέλεση.
Χτυπησα τα ασπράδια μαρέγκα να αφρατεψουν στη συνέχεια ζάχαρη κρόκους καλαμποκέλαιο σπραιτ αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπεκιν τέλος τα καρύδια με την κανέλα . Έψησα σε προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς αντίσταση 30 λεπτά έβαλα κ μαχαίρι για να δω αν έχει ψηθεί.
Βράζω το σιρόπι και σιροπιαζω καυτό σιρόπι σε κρύο γλυκό.

Κρέμα
Χτυπησα με το μίξερ πρώτα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί. Σε ένα μικρό κατσαρολακι έλιωσα το βιταμ, έριξα το αλεύρι ανακάτευωντας πολύ καλα να λιώσει κ τέλος το γάλα το άφησα 1με 2 λεπτά περίπου να πάρει μια βράσει αποσειρα από τη φωτιά, αφήσα να παγώσει καλά και στη συνέχεια το εριξα στην σαντιγί ανακατεύοντας σιγά σιγά να ενσωματωθεί Τέλος άπλωσα την σαντιγί πάνω στο γλυκό πασπαλισα με καρύδια αλεσμενα και κανέλα και έβαλα ψυγείο να παγώσει καλά Το ταψί που έκανα το γλυκό είναι τις κουζίνας σε διαστάσεις 40*33.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Κατερίνα Μαδίκα -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Πίτσα λαχταριστή !!!!


Πίτσα για βραδινό !!!!

Υλικα για την ζυμη.
Τρία φλυτζάνια αλεύρι λευκό .
Ενα φλυτζάνι νερό χλιαρό.
Ενα φλυτζάνι γιαούρτι.
Ενα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Δυο κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
Ενα φακελάκι ξερή μαγιά.

Εκτελεση!!
Αφησα τη ζημη μια ωρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει άπλωσα στο ταψί τις κουζίνας και σε ένα μικρό μιας και ήρθε η ζύμη λίγο παραπάνω εβαλα σαλτσα ντοματας δικιά μου μπέικον ζαμπον μοτσαρελα γκουντα νουνού ψιλοκομμένες πιπεριές κ πασπαλισα με λίγο ρίγανη .Εψησα στους 200 βαθμούς αντίσταση έως ότου ροδίσει...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ρυζογαλάκι αγαπημένο !!!!


Ρυζόγαλο ένα αγαπημένο γλυκάκι !!!

Υλικά
2 κιλά γάλα.
2 ποτήρια νερού ζάχαρη.
1,5 ποτηρι νερού ρυζι Καρολίνα.
4 κουταλιές κον φλαουρ.
4 βανίλιες.
1 πρέζα αλάτι.
Κανέλα για το πασπαλισα.

Εκτέλεση
Βάζω στην κατσαρόλα το ρυζι με ενα ποτήρι νερό,το αφηνω μισή ωρα να φουσκώσει, στη συνέχεια ρίχνω το αλάτι, το γάλα, και σιγοβραζω μέχρι να σκάσει το ρύζι, κατόπιν ρίχνω τη ζάχαρη, ανακάτευωντας συνέχεια, όταν έβρασε το ρύζι διέλυσα το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι γάλα που κράτησα και σιγοβρασα για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει. Όπως ήταν ζεστό το μοίρασα στα ποτήρια και πασπαλισα με κανέλα. 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ