Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Κολοκυθάκια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί που λιώνει !!!!


 

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΏΝΕΙ  ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ..❤️❤️❤️
ΥΛΙΚΑ
1 Κιλο κολοκυθακια
1 φιλέτο κοτόπουλο ή και από μπούτι σε κύβους
2 Μεγάλα κρεμμύδια
200 γρ τυρί γκουντα ή κάποιο άλλο που να λιώνει
1 κουτάλια πολτού σκόρδου
Μαϊντανό,αλάτι πιπέρι λάδι !!
5 Κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τα κολοκυθάκια στην μέση και βγάζω την ψίχα με ένα κουτάλι να γίνουν σαν βαρκούλες, ρίχνω αλάτι και τηγανίζω λιγο στο τηγάνι να μαλακώσουν κ να πάρουν χρώμα...!σε αυτό το σημείο μπορείτε να ψήσετε και  στο φούρνο.
Σε τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι και τσιγαρίζω πρώτα τα κρεμμύδια, στην συνεχεία έχω κόψει το φιλέτο μου σε μικρούς κύβους,το ρίχνω και αυτό μέσα στα κρεμμύδια και τσιγαρίζω μέχρι να πάρει ένα καλό χρώμα...Στην συνέχεια ρίχνω τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι. την σάλτσα, και λίγο νερό ...Ανακατεύω άλλα δέκα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα...Γεμίζω τα κολοκυθάκια με αυτό πασπαλίζω με το τυρί και ρίχνω και λίγο σάλτσα ακόμα στο ταψί  με λίγο νερό ανακατεμένη αν θέλετε μπορείτε και πελτέ...Βάζω στον Φούρνο και ψήνω 220 αερα μέχρι να ροδίσουν τα κολοκυθάκια και να λιώσει και να ξεροψηθεί το τυρι..!!



Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπακλαβάς !!!!


ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ❤️
Υλικά
2 πακέτα φύλλο βηρυτού Κανάκη
500 γρ βούτυρο λιωμένο έβαλα Ήπειρο
1  κούπα καρύδια
1 κούπα αμύγδαλα
1 /2 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
15 μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου
Γαρύφαλλα καρφάκια για το κάρφωμα του μπακλαβά
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα,1/2 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο, και άλλη ½ κουταλιά του γλυκού  μοσχοκάρυδο τριμμένο
όλα αυτά τα υλικά τα  θρυμματίζεται στο μπλέντερ  και ανακατεύετε σε ένα μπολ.
Υλικα για το σιροπι
700 gr ζάχαρη
2  ποτήρια μεγάλα νερο
σταγόνες απο λεμονι
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι.
Φια το σιρόπι βράζετε νερό ζάχαρη και λεμόνι για 10 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μέλι αφήνετε να κρυώσει και ρίχνετε σε καυτό μπακλαβά.!!

.



Εκτέλεση
Στο τετράγωνο ταψί φούρνου στρώνουμε κάτω το( 1 πακέτο φύλλα βηρυτού, )μετά κάθε φύλλο που βάζουμε από το δεύτερο πακέτο στρώνουμε και μπόλικη γεμίση μέχρι να τελειώσουμε τα φύλλα ...κρατάμε 4 φύλλα για πανω πανω!! Μόλις τελειώσουμε χαράζουμε τον μπακλαβά και μπιγουμε τα καρφακια γαρυφαλλο στα κομματια... Βάζουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε στη φωτιά μέχρι( να κάψει πάρα πολύ καλά,) όταν θα αρχίσει να βράζει το βούτυρο αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε αμέσως τον μπακλαβά με αυτό, αφήνουμε  το βούτυρο να  απορροφηθεί ολο απο τον μπακλαβα, περίπου 10 λεπτα ...Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 220 βαθμούς, βάζουμε στον μπακλαβά στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάρα πολύ καλά για να ξεραθεί ..βγάζουμε τον μπακλαβά απο τον φουρνο και όπως είναι καυτός ριχνουμε το κρυο σιρόπι... αφήνουμε τον μπακλαβά να απορροφήσει αρκετό σιρόπι καμια ωρα...αυτό που θα μείνει στο ταψί μας απο σιροπι  δεν το πετάμε... το σουρώνουμε και το φυλάμε σε ένα βαζάκι και το ρίχνουμε πάνω σε λουκουμάδες (δεν χαλαει στο ντουλαπι)Καλή επιτυχία σε όποιον τον φτιάξει.....

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Μελιτζανοσταμνάκια γεμιστά με μοσχαράκι και γκούντα !!!!


ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΤΑΜΝΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ ❤️

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλο μοσχαράκι ελιά
Ενα κομμάτι τυρί γκούντα
Μελιτζάνες κατα βούληση
2 Κρεμμύδια
2 Σκελιδες σκόρδο
Σαλτσα κατα προτίμηση σπιτική
1Κουταλια πελτε
Λιγο κρασι
Αλατι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρωτα κοψτε τις μελιτζάνες στην μεση,και λιγο απο κατω για να πατανε ωραια μεσα στο ταψακι,βγάλτε την ψίχα τους απο μεσα με ενα κουταλάκι και βαλτε τις σε μια λεκανη με αλατόνερο για 20 λεπτα,ψήστε τις στο γριλ του φουρνου μεχρι να μαλακώσουν....Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας οπως εσεις θελετε...εγω εβαλα το κρεας μεσα στην κατσαρολα σε μπουκιτσες,εσβησα με λιγο ξυδι αφου πρωτα ηπιε τα υγρα του,εριξα λιγο λαδι και το τσιγάρισα μαζι με δυο μεγαλα κρεμμύδια,τα σκορδα και έσβησα με λιγο κρασι,τελος εριξα την σαλτα μου και το αλατοπιπερο μαζι με λιγο νεράκι..έκλεισα την χύτρα μου και σε 35 ηταν ετοιμο..Γεμισα τις μελιτζάνες με το κρεας και την σαλτσα του κρέατος και εβαλα και τρεις κύβους τυρι γκούντα μεσα στην καθε μελιτζάνα,τελος εριξα και απο πανω τυρακι τριμμένο...επίσης ριχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μεσα στο ταψι και ψήνουμε στον φουρνο στους 22Ο μεχρι να ροδίσει και να γινει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσουλα μας...!! Δεν υπάρχει η νοστιμιά του...!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πιπεριές κέρατο τηγανίτες με ξύδι σκόρδο και ελαιόλαδο !!!!


 
Πιπεριές κέρατο τηγανίτες με ξύδι σκόρδο και ελαιόλαδο..❤️


Πλένουμε καλά τις πιπεριές... κόβουμε το κοτσανάκι τους το περίσσειο, χαράζουμε στη μέση την πιπεριά και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας... Σε τηγάνι βάζουμε αραβοσιτέλαιο και μόλις κάψει τοποθετούμε τις πιπεριές μέσα σε χαμηλή φωτιά, τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα... Τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε ελαιόλαδο ξύδι αλάτι 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο ,μαϊντανό και λίγο ρίγανη ..…

εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικου.!!!


 
Πιπεριές γεμιστές με μπέικον λιαστή ντομάτα και πέστο βασιλικου.!!!


Υλικά για 10 πιπεριές ανοιχτοπράσινες.!!
10 φέτες μπέικον
5 φέτες σαλάμι αέρος
10 λιαστές ντομάτες
Κρέμα γάλακτος
Τρεις κουταλιές της σούπας πέστο Βασιλικού
Ένα κομμάτι τυρί τσένταρ τριμμένο στο λεπτό τρίφτη..!!

.



Εκτέλεση.!!
Σε αλατόνερο βάζετε τις πιπεριές να πάρουν μία βράση... Μόλις κρυώσουν τις κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια.!! Αφήστε τα κοτσανάκια τους επάνω..!!
Σε ένα βαθύ σκεύος ψιλοκόβετε τα αλλαντικά με τη λιαστή ντομάτα και ανακατέψτε καλά.. Σε ένα άλλο σκεύος τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το πέστο Βασιλικού..αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές..!! τοποθετείται στη σειρά σε ταψί και ρίχνετε από λίγη κρέμα γάλακτος στην κάθε πιπεριά ...ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 220 μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να ροδίσουν καλά...!!!! γίνεται και με πιπεριές κέρατο.

Εκτέλεση φωτό συνταγές από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σπιτική πορτοκαλάδα όνειρο !!!




ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΌΝΕΙΡΟ🍊🍹

Υλικά
5 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό από τρία μεγάλα λεμονιά.
Ξύσμα από 6 πορτοκάλια
Εκτέλεση❤️

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε πρώτα τα δύο ποτήρια νερό τη ζάχαρη το ξύσμα πορτοκαλιού για να βράσουν για 5 λεπτά.. αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ,..δεν θέλουμε να κάψουμε τις βιταμίνες του πορτοκαλιού....Στραγγίζουμε σε ένα καθαρό μπολ και βγάζουμε το ξύσμα.... αναμιγνύουμε τα πέντε ποτήρια( στραγγισμένα )χυμό πορτοκαλιού και τα τρία λεμονιά μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε... γεμίζουμε μπουκάλια κρατάμε το ένα στο ψυγείο και τα υπόλοιπα στην κατάψυξη.. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε βάζουμε δύο δάχτυλα χυμό στο ποτήρι και συμπληρώνουμε με ανθρακούχο νερό και παγάκια... ανακατεύουμε και σερβίρουμε.!! Η ίδια συνταγή γίνεται λεμονάδα και μανταρινάδα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γιαπράκια με μάραθο και λεμόνι !!!!



ΓΙΑΠΡΑΚΙΑ με μάραθο και λεμόνι!!
Υλικά
100 φρέσκα αμπελόφυλλα
500γρ λευκό ρύζι γλασε
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
Χυμός απο δύο 🍋 λεμόνια
1μεγαλο ματσάκι μάραθο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κρεμμύδια προσθέτουμε το ρύζι το λεμόνι τον ψιλοκομμένο μάραθο αλάτι πιπέρι και το λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να δοκιμάσουμε κ να προσθέσουμε αλάτι η επιπλέον λεμόνι ανάλογα τα γούστα. Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με φύλλα κ ξεκινάμε να τυλίγουμε τα γιαπράκια. Όταν τελειώσουμε βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα να καλύπτει τα γιαπράκια για να μην μας διαλυθούν στο βράσιμο. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και προσθέτουμε νερό ίσα να καλύψουμε το πιάτο βράζουμε σε χαμηλή φωτιά δοκιμάζουμε να έχει βράσει το ρύζι και τα απολαμβάνουμε με γιαούρτι η σκέτα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ