Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Μεθυσμένα σιροπιασμένα με λουκούμι!!!



Μεθυσμένα σιροπιασμένα με λουκούμι!!! Ένα υπέροχο  γλυκάκι!!!!


Υλικά!!!
1 ποτήρι κρασί λευκό
1/2 ποτ ελαιόλαδο
1/2 ποτ καλαμποκελαιο
1κ.γ κοφτό μαγιά ξηρη
400 γρ περιπου φαρίνα κόκκινη
Ινδοκαρυδο για το πασπαλισμα!
Λουκούμια τριαντάφυλλο


Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ξύλο κανέλας


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζω το κρασί με τα λαδια και την μαγιά και ανακατεύω να διαλυθεί μέρα προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά ζυμονωντας μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη.

Αφηνω μια ώρα να φουσκώσει και μετά παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγω λίγο στό χέρι μου βάζω ένα λουκουμάκι μικρό και το κάνω μπαλάκι.

Τα τοποθετώ σε λαδοκολα και ψήνω στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζω 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. 

Σιροπιάζω κρύα γλυκά καυτό σιρόπι.

Μετα τα περνάω από το ινδοκαρυδο!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κολοκυθόπιτα!!!! Υπέροχη αφράτη αφράτη !!!!


Κολοκυθόπιτα!!!! Υπέροχη αφράτη αφράτη !!!!


Υλικά
5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμυδια τριμμένα στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλέυρι φαρίνα
1 φλ του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 φλ του νες καφε γαλα
1 φλ φέτα τριμμένη
1 φλ κασέρι τριμμένο


Εκτέλεση!
Βάζω τα λαχανικά όλα σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι τα αφήνω μισή ώρα μετά τα στιβω καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. 

Σε μια λεκανιτσα χτυπάω τα αυγά μετά προσθέτω το λάδι το γάλα τα στημένα λαχανικά το σιμιγδάλι την φαρίνα και ανακατέυω καλά προσθέτω και τα τυριά και ανακατέυω. 

Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω τον πηχτό χυλό το στρώνω.

 Ρίχνω λίγο λάδι από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις με το να πάρει ωραίο χρώμα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Φανουρόπιτα αφράτη γευστική !!!



ΑΦΡΑΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ! ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ:

1 κουπα σπορελαιο,

1 κουπα χυμο φρεσκο πορτοκαλιων,

1 κουπα ζαχαρη,

1 κουπα σταφιδες,

1 κουπα καρυδια,

3 κουπες αλευρι φαριναπ,

1 κ.γ γαρυφαλο,

2 κ.γ.κανελα,

1 κ.γ ξυσμα πορτοκαλιου!!!!

Βαζουμε στο μπολ το λαδι και την ζαχαρη και το δουλευουμε πολυ καλα να λιωσει η ζαχαρη να γινει κρεμα με συρμα!

Ριχνουμε τον χυμο και ανακατευουμε!

Βαζουμε τα υπολοιπα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε πολυ καλα!

Τα προσθετουμε στο μείγμα λαδιου-ζαχαρης-χυμου και ανακατευουμε να ενσωματωθουν!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι η το τσερκι 28 και την ψηνουμε στους 180β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα αναμμενο και 10 λεπτα σβησμενο!

Οταν την βγαζουμε αφου κρυωσει βαζουμε αχνη ζαχαρη η την αφηνουμε σκετη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Ρεβανί Θεικό !!!


ΡΕΒΑΝΙ σε ΑΛΟΥΜΙΝΈΝΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΦΟΡΜΕΣ!!!!Απλά ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!! 

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ μου:

Υλικα για 4 ταψακια αλουμινένια:

6 αυγά,

μισό ποτήρι ζάχαρη,

1 ποτήρι γάλα,

1 ποτήρι σπορελαιο,

500 γρ σιμιγδάλι χοντρό,

2 κ.σ.αλευρι Φαριναπ,

1 βανίλια,

1φακ. μπεικιν,

ξύσμα ενός λεμονιού!!!

 Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγα-ζαχαρη-βανιλια μέχρι να ασπρίσουν να αφρατεψουν να στέκεται το μείγμα!!! Ρίχνουμε το γάλα,το σπορελαιο χτυπάμε ελαφρώς!!

Τέλος προσθέτουμε σιγα-σιγα το σιμιγδάλι,το αλεύρι,το μπέικιν! 

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού ανακατεύουμε το μείγμα με μαριζ! 

Λαδωνουμε τις φορμουλες και μοιράζουμε το μίγμα ίσα σε όλες να μην ξεπερνάει το ύψος τις μέσης τους! 

Ψήνουμε στους 180 β προθ.για 35επτα φυσικά τον φούρνο του καθενός! 

ΣΙΡΌΠΙ:

Βάζουμε σε 2 κατσαρολιτσες από:3 ποτήρια νερό,3 ποτήρια ζάχαρη,μισό λεμόνι δηλ:3 ποτηρια νερό 3 ποτήρια ζάχαρη,μισό λεμόνι στην καθεμία και τα βράζουμε 6 λεπτά!

Όταν τα κατεβάζουμε ρίχνουμε στο καθένα από 1 κ.της σούπας βούτυρο αγελαδινό και αφήνουμε να λιώσει μόνο του χωρίς ανακάτεμα! 

Τα αφήνουμε δέκα λεπτά θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια σιροπιαζουμε τα κρύα ρεβανί σιγά σιγά!!!!!Δηλαδή το σιρόπι τις μιας κατσαρολιτσας είναι για τα 2ταψακια!

Και τις άλλης για τα άλλα 2!

Τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι των(200m)!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Γαλατόπιτα φανταστική !!!


 Μόλις έφτιαξα γαλατόπιτα πανεύκολη μυρωδάτη πάρα μα πάρα πολύ ωραία !!!!Το πιο οικονομικό και νόστιμο γκλυκάκι !!!! Δοκιμάστε την θα ξετρελαθείτε !!!

Βάζω στην κατσαρολίτσα ενα λίτρο φρέσκο γάλα και 1 κούπα κανονική τσαγιού ζάχαρη και ανακατεύω να λιώσει εντελώς η ζάχαρηγια 5 λεπτά .

.



Μόλις λιώσει και έχει χλιαρύνει το γάλα ρίχνω μέσα 1 κούπα τσαγιού κοφτή ψιλό σιμιγδάλι 2 βανίλιες μασουράκια και ξύσμα από 1 λεμόνι .

Ανακατεύω συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει..θα δείτε οτι σκάει η κρέμα .

.


Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα που και πού .

Μετά από 10 λεπτά προσθέτω 3 αυγά ένα ένα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα .//ένα ένα όχι όλα μαζί.

Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι πυρέξ είχα μικρό ή αντικολλητικό άν έχετε μέγεθος δεν γνωρίζω υπολογίστε εσείς το πάχος που την θέλετε ...περίπου το ταψάκι σαν το μέγεθος μίας κανονικής τούρτας.

.


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς περιπου 30 με 40 λεπτά και μόλις ροδίσει από πάνω είναι έτοιμη .

Σερβίρω αφού κρυώσει με μέλι και κανέλα ...φανταστική ...μπορείτε να σερβίρετε και με άχνη ζάχαρη !!!

.



Επειδή με ρωτάτε βούτυρο δεν έχει μέσα ....

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  Συνταγή μου την είπε φίλη μου που την είδε στο διαδίκτυο .

Ψωμάκι εύκολο αφράτο μυρωδάτο !!!


 
 Σήμερα έφτιαξα Ψωμάκι μυρωδάτο πολύ νόστιμο αφράτο εύκολο που το εξαφανίζουν στο λεπτό !!!!Δοκιμάστε το !!!

Συνταγή

1/2 κούπα τσαγιού χλιαρό νερό μέσα στο οποίο διαλύουμε καλά 2 φακελάκια μαγιά μαζί με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και 3 κουταλάκια κοφτά αλάτι το αφήνουμε για 10 λεπτά .

Βάζουμε σε μπολ 8 ίδιες κούπες τσαγιού αλεύρι γχ και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς συν 3 κούπας ίδιες νερό λίγο χλιαρό και ζυμώνουμε ..τα υλικά είναοι ακριβώς ...

..


Ζυμώνουμε κάνουμε μία μπαλίτσα και το αφήνουμε να διπλασιαστεί .

Το χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και πλάθουμε 2 φραντζολίτσες .

Ραντίζουμε το ταψί με αλεύρι κ τις ακουμπάμε ..


Τις χαρασουμε λοξά  χαρακιές .

Αν θέλουμε βρέχουμε το χέρι μας το τινάζουμε χαϊδεύουμε τις φραντζόλες και τις ραντίζουμε με σουσάμι .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .. !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν θέλετε πατήστε εδώ και ελάτε και στην δική μας παρέα ..ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Τούρτα νουγκατίνα οπως παλιά !!!!


 Τούρτα Νουγκατίνα όπως Παλιά. Μια φανταστική, Ονειρεμένη και Πεντανόστιμη Τούρτα που θα λάτρεψε!!! 


ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΥΓΚΑΤΙΝΑ
Για το Φύλλο Νουγκατίνας
100 γρ Ασπράδι Αυγού
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ Αμύγδαλα Μαύρα
10 γρ αλεύρι
1 βανίλια
1 γρ κανέλα σκόνη

Για Την Μαρέγκα
120 γρ Ασπράδι Αυγού
25 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ νερό
20 γρ Γλυκόζη

Για την Κρέμα Ζαχαροπλαστικης
500 γρ γάλα πλήρες
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ Αλεύρι
30 γρ Κορν Φλάουερ
2 Αυγά
100 γρ γάλα πλήρες
25 γρ βούτυρο Αγελαδινό
1 βανίλια
(250 γρ Απο την Μαρέγκα που Φτιάξαμε)

Για Διακόσμηση
Σαντιγί, Κεράσια, Φυστίκια Αιγινης

Βήμα βήμα όλη η Συνταγή με ολα τα μυστικά της ΕΔΩ--> https://youtu.be/uGFHVpAjBpo