Μόλις έφτιαξα γαλατόπιτα πανεύκολη μυρωδάτη πάρα μα πάρα πολύ ωραία !!!!Το πιο οικονομικό και νόστιμο γκλυκάκι !!!! Δοκιμάστε την θα ξετρελαθείτε !!!
Βάζω στην κατσαρολίτσα ενα λίτρο φρέσκο γάλα και 1 κούπα κανονική τσαγιού ζάχαρη και ανακατεύω να λιώσει εντελώς η ζάχαρηγια 5 λεπτά .
.
Μόλις λιώσει και έχει χλιαρύνει το γάλα ρίχνω μέσα 1 κούπα τσαγιού κοφτή ψιλό σιμιγδάλι 2 βανίλιες μασουράκια και ξύσμα από 1 λεμόνι .
Ανακατεύω συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει..θα δείτε οτι σκάει η κρέμα .
.
Αποσύρω από την φωτιά και αφήνω να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας με το σύρμα που και πού .
Μετά από 10 λεπτά προσθέτω 3 αυγά ένα ένα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα .//ένα ένα όχι όλα μαζί.
Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι πυρέξ είχα μικρό ή αντικολλητικό άν έχετε μέγεθος δεν γνωρίζω υπολογίστε εσείς το πάχος που την θέλετε ...περίπου το ταψάκι σαν το μέγεθος μίας κανονικής τούρτας.
.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς περιπου 30 με 40 λεπτά και μόλις ροδίσει από πάνω είναι έτοιμη .
Σερβίρω αφού κρυώσει με μέλι και κανέλα ...φανταστική ...μπορείτε να σερβίρετε και με άχνη ζάχαρη !!!
.
Επειδή με ρωτάτε βούτυρο δεν έχει μέσα ....
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Συνταγή μου την είπε φίλη μου που την είδε στο διαδίκτυο .