Panagiotis Papadakis
Σας έχω Αναλυτικά πως να κάνετε ζουμερή Ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ με Αλλιώτικη Τεχνική. Γίνεται πολύ Νόστιμη τραγανή και ζουμερή που θα σας κάνει να την καταβροχθίσετε στο λεπτό!!!
🔪12 φύλλα κρούστας(500 γρ)
🔪200 γρ μιξ 3 τυριών
🔪100 γρ ζαμπόν
🔪150 γρ τυρί
---------------------------------------
🔪300 γρ γάλα
🔪3 μέτρια αυγά
🔪100 γρ γιαούρτι
--------------------------------------
🔪100 γρ σόδα
🔪50 γρ ελαιόλαδο
🔪1 κτγ αλάτι
🔪Σουσάμι
--------------------------------------
🔪Φόρμα 26 εκ.
Δείτε την συνταγή εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=mmjir5bG-4c
Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021
Καρπούζι γλυκό κουταλιού τραγανό και αρωματικό !!!
Γλυκό του κουταλιού καρπούζι !!!Πιο τραγανό και αρωματικό καρπούζι δεν θα έχετε ξαναφάει ποτέ...!!!
ΥΛΙΚΆ
1300 καρπούζι φλούδες
1300 ζάχαρη
2 κούπες νερό
2 ξυλάκια κανέλα
1 σφηνάκι ανθόνερο
Αμυγδαλα
2 μεγάλα λεμονιά τον χυμό του
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβεται χοντρές σε κομμάτια φλούδες από καρπούζι με λίγο από το φαγητό του.
Τις βάζετε σε ένα μπολ στύβετε τα δύο λεμόνια και βάζετε νερό να τα σκεπάζει και το αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες δηλαδή για ένα βράδυ.. την επόμενη κρατάτε 2 κούπες από το ζωμό τους πετάτε το υπόλοιπο και βάζετε την ζάχαρη και αφήνετε πάλι για 12 ώρες στο ψυγείο. ..
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 2 κανέλες και αφού θα έχετε βγάλει το καρπούζι από το μπολ θα βράσετε το σιρόπι για 15 λεπτά ή θα το δείτε με το μάτι μέχρι να κατέβει αρκετά κάτω από την κατσαρόλα.. Ρίχνετε το καρπούζι μέσα και βράζετε μόνο για 15 με 20 λεπτά... Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το καρπούζι να τραβήξει τα υγρά από το σιρόπι και να κρυώσει καλά...στην συνέχεια βγάζετε το καρπούζι από το σιρόπι και το βάζετε πάλι στη φωτιά αφήνετε να βράσει αρκετά έως να δέσει το σιρόπι ..ρίχνετε το καρπούζι μέσα μαζί με τα αμύγδαλα και το ανθόνερο..και αφήνετε να πάρει μία βράση... Αποσύρετε από τη φωτιά αποστειρώνεται βάζα και φυλάσεται το γλυκό στο ψυγείο...!!!! Τα ξυλάκια από τις κανέλες τα κλείνουμε στα βάζα μας..!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.
Κανταΐφι Παραδοσιακό η απόλυτη συνταγή !!!!
Κανταΐφι Παραδοσιακό !!!
Απόλυτη συνταγή για ένα επαγγελματικό και άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα. Σας δείχνω 2 τρόπους εκτέλεσης και όλα τα μυστικά για εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Φτιάξτε το σίγουρα θα ενθουσιαστείτε!!!
Συνταγή για 10 ή 20 κομμάτια αναλόγως το μέγεθος
450 γρ φύλο κανταΐφι
300 γρ βούτυρο αγελάδος
60 γρ βούτυρο πρόβειο
200 γρ αμύγδαλο καβουρδισμένο
60 γρ φιστίκι
50 γρ καρύδι
50 γρ φρυγανιά τριμμένη
1, 5 κουτ γλυκού κανέλα
Για το σιρόπι
650 γρ ζάχαρη
400 γρ νερό
80 γρ γλυκόζη
2 ξυλάκια κανέλα
2 φλούδες λεμόνι
8 γρ ροδόνερο προαιρετικά
Για Πασπάλισμα
φιστίκι ή καρύδι χοντροκομμένο
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/V7R_r5CFjHkη
COOKIES ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΊ ...!!!
COOKIES ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ...!!!
ΥΛΙΚΑ
120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική η 1/2 Κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις η 1,1/2 κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια η τρούφα!!
150 γρ. μερεντα!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει καλά το μείγμα.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτετε στο μπολ σταδιακά, λίγη ποσότητα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως.
Τέλος μέσα σε μικρο ταψάκι βάλτε λαδόκολλα προσθέστε το μισό μείγμα στο ταψακι ρίχνετε μερεντα από πάνω και το άλλο μισό μείγμα.... και τελος σπάστε μια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια από πάνω η ακόμα και σταγόνες σοκολάτας και ψήνετε για 20 λεπτά.!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Χοιρινό με μουστάρδα ..στη γάστρα λουκουμάκι!!!
Χοιρινό με μουστάρδα ..στη γάστρα λουκουμάκι!!!
Υλικά.
2 κιλά χοιρινό μπούτι
2 κουταλιές μουστάρδα
3 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά κύμινο
Πιπέρι αλάτι
Λίγο σκόνη σκόρδο λάδι..λίγο Βαλσαμικο συκο
3 κουταλιές μαλακή καστανή ζάχαρη.
Αυτή είναι η Μαριναδα
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά στο μουλτι μέσα τα χτυπάμε και τρυπάμε το κρέας και με τα χέρια μας το πασαλείβουμε παντού .
Σε αυτό το σημείο Μπορείται να το αφήσετε στο ψυγείο για κάποια ώρα
Αν όχι το ψήνετε στους 170 σε γάστρα όσα κιλά ειναι το κρέας τόσο το ψήσιμο στον αέρα και
20 λεπτα πριν βγάλετε βάζετε με πινέλο παντού μέλι με καστανή ζάχαρη που έχετε λιώσει πρώτα
Και το ψήνετε για αλλά 20 λεπτά ξεσκέπαστο
Καλή επιτυχία !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Nancy Michalakou
Νουα λεμονάτο με καρότα και πατάτες !!!
Υλικά
* 1 κιλό μοσχαρίσιο νουα 1 μεγάλο κομμάτι
* 50 γρ. ελαιόλαδο
* 350 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλα κομμάτια
* 400 γρ. καρότα, σε μεγάλα κομμάτια
* 450 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
* 60 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
* 25 γρ. βούτυρο
* 25 γρ. αλεύρι
* 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
* 2 φύλλα δάφνης
* 20 γρ. χυμός λεμονιού
* 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
* 75 γρ. βούτυρο
* αλάτι
* πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλατίζουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα παντού.
Αποσύρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι να πάρουν και αυτά έντονο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα 25 γρ. βούτυρο και το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε με σύρμα για να ενσωματωθεί το αλεύρι.
Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατίζουμε και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη Δάφνη σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα.
Αφού ελέγξουμε το κρέας και δούμε πως είναι μαγειρεμένο, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Nancy Michalakou
Κέικ ολο άρωμα κλασικό φανταστικό !!!
Κεικ κλασικό στο ταψάκι με άρωμα λεμονιού !!!
Υλικα.
5 αυγα.
1,5 ποτήρι νερού ζάχαρη.
1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι νερού γαλα.
1 φαρινα γιωτης.
Ξύσμα από ένα λεμόνι.
1 Κουβερτούρα.
Εκτέλεση.
Χτύπησα στο μίξερ πρώτα τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα με μια κουταλιά σούπας νερό και πολύ λίγο αλάτι στη συνέχεια πρόσθεσα τους κρόκους το καλαμποκέλαιο το γάλα και τέλος τη φαρινα με το ξύσμα λεμονιού αλευρωσα το ταψάκι 37×26 εκατοστά άπλωσα το μείγμα και τέλος έριξα από πάνω την κουβερτούρα που έλιωσα σε μπεν μαρί έψησα σε προθερμασμένο φούρνο αντίσταση 180 βαθμούς 50 λεπτά.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Κατερινα Μαδικα οι χρυσοχερες-ηδες