Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Ζεστό σπιτικό ψωμάκι !!!




 




Ζεστό σπιτικό ψωμάκι ...τι καλύτερο να φτιάχνουμε το δικό μας ψωμάκι ?? !!!

Υλικά

600 γραμ αλεύρι 

ένα φακελάκι μαγιά ,

ένα φλυτζανακι ελαιόλαδο ,

ένα φλυτζανακι γάλα ,

ένα κουταλάκι αλάτι 

και χλιαρό νεράκι ..

Σε λίγο χλιαρό νεράκι διαλύω την μαγιά .

Βάζω ολα τα υλικά μαζί και ζυμώνω .

Το αφήνω να φουσκώσει το βάζω στις φόρμες και αφήνω λιγάκι πάλι ..

Εψησα στους 180 για τρία τέταρτα ❣️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Παλμιρα Αριστου

Σαραγλί !!!!



Τραγανά,γευστικά απλά εξαιρετικά ΣΑΡΑΓΛΙ!!!!!!!!!Μου πέτυχαν!!!!

ΣΥΝΤΑΓΉ:

1 πακέτο φύλλα Κρούστας Βηρυτού,

300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο,

200 γρ καρύδι ψιλοκομμένο,

100 γρ φυστίκι ψιλοκομμένο,

1 κ γ κανέλα,

μισό κ.γ.γαρυφαλο!!

ΣΙΡΟΠΙ:

500 γρ ζάχαρη,

300 ml νερό,

μισό λεμόνι με την σάρκα του,

1 κ σ γλυκόζη!!!

Το βράζουμε 10 λεπτά!

Και όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα λίγες σταγόνες φρέσκου λεμονιού!

Το αφήνουμε να κρυώσει!!!

Και αρχιναμε:

Βουτυρωνουμε το ταψί με τα 50 γρ βούτυρο!!!

Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο!

Βάζουμε το ένα φύλλο στον πάγκο και το ραντίζουμε με βούτυρο!

Πάνω του βάζουμε άλλο φύλλο και το ραντίζουμε με βούτυρο και αυτό!

Διπλώνουμε λίγο την άκρη και ρίχνουμε μίγμα που έχουμε ανακατέψει(καρυδιά-φιστικια-κανελα+γαρύφαλο)!

Παίρνουμε την βέργα την λεπτή(πλάστη)και βαζωντας την στην άκρη των φύλλων το τυλίγουμε!

Μόλις το τυλίξουμε και από τις δύο πλευρές το σουρωνουμε και στην συνέχεια με προσοχή βγάζουμε την βέργα!

Τα βάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε πάνω τους το βούτυρο χωρίς πινέλο!

Τα κόβουμε σε κομμάτια!

Τέλος τα ψήνουμε στους.160 β προθ για 1 ώρα και 20 λεπτά στην προτελευταία σκάλα φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

 Μόλις τα βγάζουμε όπως είναι καυτά τα σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι!

Και η επιτυχία βρίσκεται στο καλό ψήσιμο,στο καλό βουτυρωμα και φυσικά στο σιροπιασμα να ακουστεί ο ήχος τσιτσιρισματος!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Γεμιστά αγαπημένα !!!!



Γεμιστά αγαπημένα έχουμε σήμερα πεντανόστιμα μέλι!! Μπουκιά και συχώριο έγιναν κοπιάστε 😋

Υλικά
8 πιπεριές διάφορες... πράσινες, Φλωρίνης, κέρατα,
8 ντομάτες
2 πατάτες
4 κολοκυθάκια
4 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κούπες ρύζι γλασε
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι και λίγη ρίγανη

Εκτέλεση
Ανοίγουμε όλα τα λαχανικά... 

Περνάμε ελαφρώς από το multi όλα τα γεμύδια που έχουμε βγάλει μαζί και τα κρεμμύδια χωρίς να λιώσουν...σαν ψιλοκομμένα... βάζω και 2-3 κομμάτια από το εσωτερικό της πιπεριάς... δίνει καταπληκτική γεύση 👌 προσθέτουμε το ρύζι τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε πολύ καλά... γεμίζουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι πάνω από τα λαχανικά, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μία ώρα και 10 λεπτά περίπου...✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κουλουράκια τραγανά κι αφράτα !!!




Την Δευτέρα χτυπάει το Κουδούνι του σχολείου  !!!! Έτοιμα τα κουλουράκια τραγανά και αφράτα. Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι 🏡 

Συνταγή
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλακι του γλυκού σόδα
1 κουταλακι του γλυκού μπαικιν παουντερ
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Και από 1 λεμόνι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια μαλακη ζύμη ίσα που να μην κολλάει στα χέρια.

Λαδόκολλα στο ταψί .
Ψήνω στους 170 βαθμούς αέρα για 15 με 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Κουλούρια Θεσσαλονίκης !!!


Κουλούρια Θεσσαλονίκης !!!Ζεστά ,ζεστά έτοιμα προς βρώσιν!!!

Υλικα:
200 ml χλιαρο νερο
1/2 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σ.ελαιολαδο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
Ζαχαρονερο +σουσαμι 


Ετοιμαζουμε την ζυμη μας διαλυωντας στο νερο την μαγια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.

Η ζυμη ειναι αφρατη και δεν κολλα στα χερια.

Αφηνουμε να φουσκωσει.

Πλαθουμε σε μπαλακια τα αφηνουμε σκεπασμενα με μεβρανη για 10 λεπτα.

Πλαθουμε σε κορδωνια και τα κανουμε κυκλο.

Τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι.

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυροστριφτάρια της Γκόλφως !!!


 
ΤΥΡΟΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ της ΓΚΟΛΦΩΣ αφράτα με την πιο εύκολη ζύμη θα σάς λύσει τα χέρια

Λοιπόν αυτό το ζυμάρι  της ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ  το έχω ερωτευτεί έκανα διπλή δόση μπας κ κρατήσουν καμιά μέρα παραπάνω !!!

Υλικά
σέ 5 λεπτά έχετε έτοιμη ζύμη
χωρίς μεγάλο χρόνο αναμονής
Υλικά
4 κούπες(του νες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις-500γρ.περιπου
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό γάλα που έχουμε δυαλυσει 2 κουταλιές γιαούρτι
μισή κούπα ηλιέλαιο-150 γρ.
1 αυγό
1 ασπράδι
100 γρ.Βούτυρο για ανάμεσα στα δύο φύλλα και από πανω

.



Γέμιση
400 γρ.φετα
200 γρ.μαλακο τυρι
τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπάλες ίδιου βάρους
Ανοίγουμε την μια μπάλα σε φύλλο 32 εκατοστά
Βάζουμε από πάνω 50 γραμ.βουτυρο παντού
ρίχνουμε τα τυριά
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο το βάζουμε πάνω από τα τυριά , αλείφουμε με βούτυρο , χαράζουμε σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές .
Στρίβουμε προς μια κατεύθυνση.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο το ταψί να φουσκώσουν περίπου 40 λεπτά .
Αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 με 200 βαθμούς πάνω κάτω εστία περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας μην το ψήσετε πολύ και ξεραθεί.

Για την εκτέλεση σε βίντεο  πατήστε το σύνδεσμο: https://youtu.be/PTPcCJL6Ecw

Από κυρία Σούλα Λεβέντη .