Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ρεβιθάδα φούρνου με πιπεριές χυλωμένη!!!


Ρεβιθάδα  φούρνου με πιπεριές χυλωμένη!!!

Για την ρεβιθάδα
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα γλυκιά κάρυ
Λάδι
Εκτέλεση!
Από το βράδυ βάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιασουν. 

Το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μετά βάζω τα ρεβίθια μου στην γάστρα αλάτι πιπέρι τα μυρωδικά μου λάδι τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που εβρασαν τα ρεβύθια. 

Κλείνω το καπάκι και ψήνω στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Προφιτερόλ πολύ εύκολο !!!


Εύκολο προφιτερολ σήμερα για να γλυκαθουμε!!


Υλικά για 2 φορμακια 20×23 εκ!

20 κρουασανακια κομμένα στην μέση (εγώ έβαλα μισά με σοκολατα και μισά μιλφειγ )
750 γρ γάλα
3 αυγά
5 κ.σ κορν φλάουερ
2 κ.σ κακάο
1 κούπα ζάχαρη
30 γρ βουτηρο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ
Για την διακόσμηση
300 γρ φυτική κρέμα (Πράσινη συσκευασία)
50 γρ κουβερτούρα
1-2 Κ.σ γαλα
1 κ.γ βουτυρο


Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάω να αφρατεψουν. 

Αφήνω στην άκρη. 

Βάζω το γάλα με το κορν φλάουερ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν τα υλικά. 

Μόλις ζεσταθεί λίγο Ρίχνω το μισό μείγμα στα αυγά ανακατέυω και το προσθέτω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατέυω μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατέυω να αφρατέψει.
Βάζω κάτω τα κρουασανακια κομμένα στην μέση εναλαξ (σοκολάτα μιλφειγ) και μετά την κρέμα.
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και γαρνιρω.
Σε Μπεν Μαρί έλιωσα την κουβερτούρα με το γάλα και το βουτηρο και μόλις κρυώσε έριξα από επάνω! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Cookies(κουκις)!!!


 
 
Cookies(κουκις)!!!!!Μέσα σε 10 λεπτά έφτιαξα αυτά και άλλα τόσα γεμιστά με καρυδια-σταφιδες-νιφαδες σοκολάτας!!!!!!!!

Αφού είδα την συνταγή στο διαδίκτυο και είχε πάνω από 3,000,000 προβολές τα έφτιαξα και όντως αξίζουν!

Υλικά:

120 γρ βούτυρο μαλακό,

100 γρ ζάχαρη,

1 βανίλια,

2 αυγά,

2 κ σ κακάο,

50 γρ σταφίδες,

50 γρ καρύδι ψιλοκομμένο,

50 γρ νιφάδες σοκολάτας,

300 γρ αλεύρι Φαριναπ,

2 κ γ μπέικιν έξτρα νιφάδες σοκολάτας για επάνω!

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο την ζάχαρη και την βανίλια στο μπολ και τα ζυμωνουμε !

Ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με μαριζ!

Συνεχίζουμε ρίχνουμε τις σταφίδες_τα καρυδια-τις νιφάδες τα ανακατεύουμε!

Τέλος ρίχνουμε σιγά -σιγα αλευρι-μπεικιν-κακαο και αρχιναμε να ζυμωνουμε!

Θέλουμε ζύμη να μην κολλάει αλλά να είναι γυαλιστερή!

Πλάθουμε μπαλιτσες ίσες όλα και τις βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί!

Τις πατάμε!

Βάζουμε πάνω στο καθένα νιφάδες σοκολάτας !

Και τελειώνουμε ψήνοντας τα στους 200 β.προθ αντισ μεσαία σχάρα για 10 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!!

Εκτέλεση φωτό  από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπακλαβάς όνειρο!!!



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ!!!!!!!Ζεστος-ζεστος!!!!!!!!!!!!ΘΕΛΕΤΕ???????? 

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ:

Κάνουμε πρώτα το ΣΙΡΌΠΙ::

Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη,μισό ποτήρι μέλι,1 ξυλάκι κανέλας,μισό λεμόνι με την σάρκα του για 5 λεπτά! 

Ετοιμάζουμε την γέμιση::

200 γρ ψιλοκομμένα καρύδια,

200 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα,

1 κ.σ κανέλα,

μισό κ.γ.γαρυφαλο! 

Λιώνουμε 250 γρ καλό βούτυρο !

Βουτυρωνουμε καλά το ταψί(28ν)!

Ανοίγουμε στον πάγκο 1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού!

Και αρχιναμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:

Βάζουμε 5 φύλλα στον πάτο βουτυρωνοντας τα με το πινέλο !

Βάζουμε γέμιση και την πατάμε!

Πάνω βάζουμε 2 φύλλα βουτυρωντας τα και ξανά γέμιση που την πατάμε!

Τελειώνουμε με 5 φύλλα βουτυρωντας τα!

Κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε!

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα!

Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο το ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς τελευταία σχάρα ώσπου να χρυσαφισει καλά!

 Όπως τον βγάζουμε καυτό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Χοντρομενούδελο (χοντρός φιδές) !!!


Και... για βραδινό... μια ελαφριά νοστιμότατη σουπίτσα με φετουλα...ΧΟΝΤΡΟΜΕΝΟΥΔΕΛΟ (χοντρός φιδές) !!!


Σοταρουμε ενα τριμμενο κρεμυδι σε λιγο λάδι. 

Ριχνουμε αλατι πιπέρι και μια κοκκινη πιπεριτσα... 

Προσθετουμε 2 ωριμες τριμ. ντοματες και λιγη ζαχαριτσα...
Μετά ριχνουμε 3 ποτηρια νερό και αφηνουμε να βρασει 5 λεπτά..
Τριβουμε το μισο απο το πακετο του φιδε και σιγοβραζουμε μεχρι να δεσει η σαλτσουλα του... αν θελουμε προσθετουμε φέτα ή κεφαλοτυρι...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Μπουγιουρντί !!!

Το αγαπημένο ορεκτικό της Θεσσαλονίκης!! Αλανιαρικο Μπουγιουρντί✌️Το συνοδεύετε με κρεατικά και όχι μόνο !!!

ΥΛΙΚΑ
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
1 ντομάτα
τριμμένο τυρί γκούντα
250 γρ τυρί φέτα
ελαιόλαδο
μπούκοβο
πιπέρι
ρίγανη

Δείτε την συνταγή εδώ : https://youtu.be/_I7I4StYyys 👌
 

Αρνί στην λαδόκολλα !!!


Αρνί στη λαδόκολλα..!!!
Μπορείτε να πάρετε από όποια μεριά θέλετε και ότι ποσότητα θέλετε...!!! Γίνεται με παϊδάκια με μπούτι με χεράκι..!!!Αυτό εδώ είναι μία πλάτη...!!!


Υλικά κ εκτέλεση.!!
Σκόρδο... σκόνη σκόρδου... ρίγανη ..αλάτι ..πιπέρι.. σάλτσα.... 

Καρφώνεται δύο με τρεις σκελίδες σκόρδο ενδιάμεσα στο κρέας... 

Αλείφετε αυτό με σκόνη σκόρδου ρίγανη αλάτι και Πιπέρι...

Παίρνετε τρεις με τέσσερις κουταλιές σάλτσα είτε pummaro είτε σπιτική αλείφετε το αρνί με αυτό... αν έχετε μπόλια τη ρίχνετε από πάνω αν όχι δεν πειράζει... 

.


Τυλίγετε το αρνί μέσα σε λαδόκολλα το δένετε με σπάγκο και το βάζετε όπως είναι στο ταψί και το ψήνετε στους 220 βαθμούς σε αέρα αντιστάσεις σύμφωνα με την ποσότητα που έχετε αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε πάνω από μιάμιση ώρα...!!!

Ανοίγετε τη λαδόκολλα σπάτε το κρέας και σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.. θα έχει γίνει λουκούμι με πολύ ξεροψημένη πέτσα και με μια ιδιαίτερη γεύση του χαρίζει η σάλτσα...!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ