Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Ρεβιθάδα φούρνου με πιπεριές χυλωμένη!!!


Ρεβιθάδα  φούρνου με πιπεριές χυλωμένη!!!

Για την ρεβιθάδα
500 γρ ρεβίθια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα γλυκιά κάρυ
Λάδι
Εκτέλεση!
Από το βράδυ βάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιασουν. 

Το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι και σοτάρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μετά βάζω τα ρεβίθια μου στην γάστρα αλάτι πιπέρι τα μυρωδικά μου λάδι τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που εβρασαν τα ρεβύθια. 

Κλείνω το καπάκι και ψήνω στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ