Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Nτοματοκεφτέδες!!!


Υλικά
3 μεγάλες ντομάτες λίγο ώριμες
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
δυόσμο


Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια .
Τις πατάμε με το χέρι να στραγγίσουν και να φύγουν τα ζουμιά τους.
Προσθέτουμε το αλεύρι το μπέκιν πάουντερ τον πελτέ ντομάτας το κρεμμύδι το αλάτι το πιπέρι και τον δυόσμο.
Ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε παίρνοντας κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι.

Ζουζουνιες Eva Triantafillidου

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Υπέροχο κέικ με Σοκολάτα & Μπανάνα !!!


Υλικα:

1+ 3/4 κούπας σπορέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 ½ κουπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
4 ώριμες μπανάνες
1 βανίλια
1 + 3/4 κουπες καρυδόψιχα αλεσμένη
1 πρέζα αλάτι
1/2 κούπα κουβερτούρα σε σταγόνες



Για την κρέμα σοκολάτας:

2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
1/3 κούπας νερό
1/2 κούπας ζάχαρη
1 ½ κούπας ζάχαρη άχνη
1/3 κούπαςς κακάο
1 πρέζα αλάτι.



Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμαι τις μπανάνες στο μπλέντερ.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με σύρμα το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 3΄-4΄, να λιώσει η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν.
Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.
Προσθέτουμε στο μίξερ ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες.
Μόλις ενωθεί το μείγμα, προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταγόνες σοκολάτας. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
Την αλευρώνουμε επίσης πολύ καλά και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα. Ελέγχουμε με μαχαίρι ο κέντρο του κέικ.
Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό, είναι ψημένο.
Το αφήνουμε 10΄ να σταθεί στη φόρμα και το ξεφορμάρομαι σε σχάρα να κρυώσει.



Για την κρέμα σοκολάτας:
Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο.
Προσθέτουμε το αλάτι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν).
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας.
Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ και γαρνίρομαι με φέτες μπανάνας.

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολό σοκολάτας...❣❣❣


Πρωτοτύπησε με ένα υπέροχο καταπληκτικό σε γεύση και εμφάνιση ρολό κέικ σοκολάτας!!!

Υλικά
4 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές του γλυκού σκόνη κακάο
200 γραμμάρια κουβερτούρα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 ml φρέσκο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού Βιτάμ

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι ν' αφρατέψουν .
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με μια μαρίζ. Βρέχουμε μια λαδόκολλα και την βάζουμε σένα μεγάλο μακρόστενο ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 15 περίπου λεπτά.
 Όταν γίνει το βγάζουμε από τον φούρνο, βρέχουμε μια άλλη λαδόκολλα τοποθετούμε πάνω το ζεστό παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε μία παχύρρευστη μορφή.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε τη κουβερτούρα, όταν τα υλικά ενωθούν και δημιουργήσουν ένα μείγμα, προσθέτουμε το Βιτάμ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Μετά το προσθέτουμε στην χτυπημένη κρέμα και το ανακατεύουμε ελαφρά.
Παίρνουμε το ρόλο το ξετυλίγομαι με προσοχή, το σιροπιάζομαι ελαφρά και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα μας.
Μετά ξαναδιπλώνομαι σιγά σιγά και γαρνίρομαι με σαντιγί η ότι άλλο θέλουμε.

Για το γαρνίρισμα...
500 γρ. Φυτική σαντιγί

Την χτυπάμε στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει για περίπου 5 λεπτά.

Σιρόπι...
Μισή κούπα νερό ζεστό
2 κ.σ. σιρόπι παχύρρευστο σοκολάτας
Διαλύουμε το σιρόπι στο ζεστό νερό.

*Για να χρωματίσετε την σαντιγί .
Χρωμάτισα πρώτα την σαντιγί με ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας και μετά πήρα την σακούλα του κορνέ και άπλωσα με το δάχτυλο μου σε 2-3 σημεία κάθετα από κάτω προς τα πάνω μια μικρή ποσότητα χρώμα μοβ.
 Έβαλα την ροζ σαντιγί και έτσι όπως έβγαινε γινόταν δίχρωμη.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιζ κέικ Μαρμπρέ !!!


Υλικά γιά στην βάση

1+1/2 Κούπα μπισκότα με ψηφίδες σοκολάτας τριμμένα εγώ έβαλα τα Αλλατίνη Cookie!!
5ο γρ τριμμένη σοκολάτα
5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο.

Για την γέμιση

150 γρ σοκολάτα λιωμένη με 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εγώ έκαψα το βούτυρο καλά άμεσα στο μπρίκι το έβγαλα από την φωτιά και έλιωσα την σοκολάτα μέσα με ένα κουτάλι.
4 Αυγά και 2 κροκάδια
4 Κουταλιές αλεύρι
2 Βανίλιες
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
600γρ κριμ τσιζ.


Εκτέλεση.

Ανακάτεψα τα τριμμένα μπισκότα με την τριμμένη σοκολάτα και το βούτυρο και τα έστρωσα σε ένα τσέρκι 26εκ αφού πρώτα το βουτύρωσα καλά.

Ετοίμασα την γέμιση
Έλιωσα την σοκολάτα με το βούτυρο.
Άδειασα σε ένα μπολ πρόσθεσα τα δυό αυγά την μισή ζάχαρη την μια βανίλια και το μισό αλεύρι και ανακάτεψα καλά.
Άδειασα τα 2/3 του μείγματος μέσα στην βάση με τα μπισκότα
Σε ένα άλλο μπολ χτύπησα το κριμ τσιζ με την υπόλοιπη ζάχαρη την βανίλια το υπόλοιπο αλεύρι και τα υπόλοιπα αυγά και κροκάδια.



Τέλος έριξα και την κρέμα γάλακτος και άπλα την έφερα μια βόλτα με το κουτάλι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Άδειασα το λευκό μείγμα επάνω στο σοκολατένιο και στην συνέχεια έριξα σταδιακά και το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα που είχα κρατήσει από πρίν.


Με ένα μαχαίρι έκανα κύκλους για να δώσω το σχήμα μαρμπρέ.
Έψησα στον φούρνο για 1 ώρα 20 στους 160 βαθμούς.
Πασπάλισα με λίγη Ζάχαρη άχνη.

Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σου όλο γλύκα !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό,
λίγο αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι,
8 αυγά

 ΣΟΥ
Βάζουμε το βούτυρο,αλάτι νερό να βράσει 3 λεπτά.
Προσθέτουμε.ζάχαρη και βράζουμε αλλά 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι
Μόλις η ζύμη μαζευτεί γύρω από την κουτάλα την ξύλινη είναι έτοιμη
Την τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει
Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα
Μεταφέρουμε την ζύμη σε κορνέ (μύτη αστέρι)
Φτιάχνουμε μπαλίτσες μικρές
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 30 λεπτά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε 35 λεπτα
Δεν τα βγάζουμε.τα αφήνουμε μέσα για αλλά.45 λεπτά με λίγο ανοιχτή την πόρτα

ΚΡΕΜΑ
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 βανίλιες

Ζεσταίνουμε γάλα με ζάχαρη προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε βούτυρο βανίλιες ανακατεύοντας.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
 Παίρνουμε.το κρύο Σου το σχίζουμε στην.μέση και με το κορνε,γεμίζουμε κρύα κρέμα!
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη .


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λαχανόρυζο διαφορετικό σκέτο άρωμα !!!!


Συνοδεύουμε με λεμονάκι και φετούλα -και δεν μένει τίποτα στο πιάτο από την νοστιμιά !!!


 Φτιάξτε το όπως σας το λέω ακριβώς και θα γλύφεται και το πιάτο  όλοι !!!
Με πολλά μυρωδικά απίθανη η γεύση του και μοσχομυριστό !!!
Μελωμένο οικονομικό και πολύ  εύκολο -θα το φτιάχνετε πολύ συχνά θα αρέσει σε όλους σίγουρα !!!!




Υλικά για 5 μερίδες
1/2 λάχανο κομμένο κομματάκια -αν θέλετε το ψιλοκόβετε πολύ -
2 καρότα μεγάλα τριμμένα όπως τα βάζουμε στην σαλάτα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλές ροδελίτσες κομμένα
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά σέλινο ψιλοκομμένο
1 κύβο κνορ αν θέλετε-Αν δεν βάλετε κύβο βάλτε αλάτι-εγώ βάζω κύβο
πιπέρι
λίγο κουρκουμά μπροστά μπροστά η ποσότητα στο μικρό κουταλάκι
1/2 κουτ γλυκού θυμάρι ξερό
1/2 κουτ γλυκού βασιλικό ξερό
1 μικρό κουταλάκι χάρτινο πουμαρό χυμό ντομάτας
2 φλιτζ,του καφέ ρύζι Καρολίνα
5 κουτ,σούπας ελαιόλαδο .



Τι κάνουμε
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά {εδώ δεν έβαλα ξερό μου είχαν τελειώσει αλλά πάντα βάζω}.Τα σοτάρουμε λίγο και αμέσως προσθέτουμε το τριμμένο λάχανο μαζί με τα καρότα τον μαϊντανό και σέλινο και μαζί 2 ποτήρια νερού νερό .Βάζουμε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά μπαχαρικά προσθέτουμε και τον κύβο με τον χυμό ντομάτας και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.







Ανοίγουμε την κατσαρόλα προσθέτουμε  μισό ποτήρι νερό και μόλις πάρει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι.





Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να δούμε να μελώσει το ζουμάκι του .Καλή όρεξη !!!
 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Κριτσίνια τυριού !!!


Υλικά

300 γραμ αλεύρι
100 γραμ τυρί γκούντα
3 κουταλιές σούπας λάδι 
190 -200 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο γάλα -1 κουταλιά σούπας -για επάλειψη 

Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι με το τυρί .
Κάνουμε στο κέντρο του μείγματος μία λακούβα και προσθέτουμε  το λάδι το νερό και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Την ανοίγουμε σε φύλλο την κόβουμε λωρίδες και τις αλείφουμε με κρόκο αυγού  αραιωμένο με το γάλα.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Eva Triantafilidou-Zουζουνιές