Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Κριτσίνια τυριού !!!


Υλικά

300 γραμ αλεύρι
100 γραμ τυρί γκούντα
3 κουταλιές σούπας λάδι 
190 -200 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο γάλα -1 κουταλιά σούπας -για επάλειψη 

Ανακατεύουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι με το τυρί .
Κάνουμε στο κέντρο του μείγματος μία λακούβα και προσθέτουμε  το λάδι το νερό και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Την ανοίγουμε σε φύλλο την κόβουμε λωρίδες και τις αλείφουμε με κρόκο αυγού  αραιωμένο με το γάλα.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Eva Triantafilidou-Zουζουνιές