Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Τσιζ κέικ Μαρμπρέ !!!


Υλικά γιά στην βάση

1+1/2 Κούπα μπισκότα με ψηφίδες σοκολάτας τριμμένα εγώ έβαλα τα Αλλατίνη Cookie!!
5ο γρ τριμμένη σοκολάτα
5 κουταλιές βούτυρο λιωμένο.

Για την γέμιση

150 γρ σοκολάτα λιωμένη με 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εγώ έκαψα το βούτυρο καλά άμεσα στο μπρίκι το έβγαλα από την φωτιά και έλιωσα την σοκολάτα μέσα με ένα κουτάλι.
4 Αυγά και 2 κροκάδια
4 Κουταλιές αλεύρι
2 Βανίλιες
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
600γρ κριμ τσιζ.


Εκτέλεση.

Ανακάτεψα τα τριμμένα μπισκότα με την τριμμένη σοκολάτα και το βούτυρο και τα έστρωσα σε ένα τσέρκι 26εκ αφού πρώτα το βουτύρωσα καλά.

Ετοίμασα την γέμιση
Έλιωσα την σοκολάτα με το βούτυρο.
Άδειασα σε ένα μπολ πρόσθεσα τα δυό αυγά την μισή ζάχαρη την μια βανίλια και το μισό αλεύρι και ανακάτεψα καλά.
Άδειασα τα 2/3 του μείγματος μέσα στην βάση με τα μπισκότα
Σε ένα άλλο μπολ χτύπησα το κριμ τσιζ με την υπόλοιπη ζάχαρη την βανίλια το υπόλοιπο αλεύρι και τα υπόλοιπα αυγά και κροκάδια.



Τέλος έριξα και την κρέμα γάλακτος και άπλα την έφερα μια βόλτα με το κουτάλι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Άδειασα το λευκό μείγμα επάνω στο σοκολατένιο και στην συνέχεια έριξα σταδιακά και το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα που είχα κρατήσει από πρίν.


Με ένα μαχαίρι έκανα κύκλους για να δώσω το σχήμα μαρμπρέ.
Έψησα στον φούρνο για 1 ώρα 20 στους 160 βαθμούς.
Πασπάλισα με λίγη Ζάχαρη άχνη.

Gogo Samiou -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ