Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Χορτοτυρόπιτες !!!


Πεντανόστιμες χορτοτυρόπιτες ψημένες στο φούρνο, με ένα τέλειο ζυμαράκι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις τηγανιτές... είναι αφράτο τραγανό και πολύ νόστιμο 😋
Υλικά για το ζυμάρι
500-600 γρ αλεύρι για πίτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.γ. μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά και να μην βάλουμε το φύλλο είναι τέλειο 👍
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα..✓✓
Γέμιση
700 γραμμάρια σπανάκι
4 πράσα μόνο το άσπρο
Λίγα φύλλα Γούλας
2 ματσάκια άγριο Μάραθο
1/4 φέτα καλή μαλακή
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα χόρτα... Ψιλοκόβουμε τα μάραθα και τα πράσα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.... ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε... Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν... Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι τα φύλλα γούλας και συνεχίζουμε να ψήνουμε... όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά... όταν είναι έτοιμα φρουλίζουμε τη φέτα πιπέρι και ανακατεύουμε ....
Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με τον πλάστη, βάζουμε από  ένα γεμάτο κουταλάκι  στη σειρά κατά μήκος του φύλλου, αφήνοντας κενό ενδιάμεσα... γυρίζουμε το φύλο πάνω τη μισή γέμιση, και ξαναγυρίζουμε άλλη μια... πατάμε με το χέρι να φύγει ο αέρας και κόβουμε όλη τη λωρίδα και μετά ένα ένα... πατάμε τα πλαϊνά με πιρουνάκι... τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά αναλόγως το φούρνο....✓✓✓
Είναι απίθανα και τρώγονται χωρίς τύψεις..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Εκλέρ Σοκολάτας !!!


 Τα πιο εύκολα και πεντανόστιμα Εκλέρ Σοκολάτας ❤️ Τα εκλέρ είναι από τα αγαπημένα μας αγοραστά γλυκά... Πάμε στοίχημα ότι τα σπιτικά θα είναι καλύτερα?

Συστατικά
Για την κρέμα

    375 γρ. γάλα
    80 γρ. ζάχαρη
    40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    7 γρ. κακάο
    3 κρόκοι αυγών

Για τα choux

    190 γρ. νερό
    85 γρ. βούτυρο
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.γ. ζάχαρη
    105 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    3 αυγά

Για το γλάσο

    200 γρ. κουβερτούρα 52%
    110 γρ. γάλα

Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/WAdLn_AhFNE


Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Στριφτό Καρδιτσιώτικο!!!!

Στριφτό Καρδιτσιώτικο!Αγαπημένο!Από γενιά σε γενιά!Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή!
Ένα είδος τυρόπιτας  με διαφορετική ζύμη ,μαλακή μέσα και τραγανή απ' έξω. Και γεύση μοναδική!

 Για τη ζύμη
Αλεύρι γ.ο.χ 1 κιλό και κάτι
Μισή κούπα προζύμι η
ένα  μικρό κομματάκι μαγιά νωπή (σα ρεβύθι)
2 κ.γ κοφτά αλάτι
1 κ.σ κοφτή  φυτίνη με  βούτυρο
1 κ.σ κοφτή ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό
Ζυμώνουμε μια ζύμη πιο μαλακή απ' αυτή του ψωμιού!
Για το άνοιγμα λάδωμα φύλλων
1 φυτίνη με βούτυρο (μικρη συσκευασία )
1 κούπα καλαμποκέλαιο
Μισή  κούπα μαργαρίνη
Και
Λίγο ελαιόλαδο
Επίσης θα χρειαστούμε
Τυρί φέτα ντόπια 1 κιλό και κάτι  ,που κάνουμε τρίμματα
Στο τραπέζι μας στρώνουμε  πλαστικό τραπεζομάντηλο για να δουλέψουμε

.




Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπάλες
Λαδώνουμε κάτω την επιφάνεια κι ανοίγουμε με τα χέρια μας την κάθε μπαλίτσα σε φύλλο,
λαδώνοντας και τραβώντας .
Κάνουμε πολύ λεπτό φύλλο διάφανο
Λαδώνουμε λίγο ακόμη και σκορπάμε επάνω τα τρίμματα φέτας.
Συνεχίζουμε έτσι με το  επόμενο φύλλο,και τοποθετούμε επάνω ακριβώς στο άλλο
Λαδώνουμε σκορπάμε τρίμματα πατάμε ν ανοίξουν λίγο ακόμη
Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε τελειώνουμε τα φύλλα
Όταν τελειώσουμε,πάνω στο τελευταίο φύλλο θα χει τρίμματα φέτας
Τυλίγουμε τη ζύμη μας  σε ρολό

.



Κατόπιν πιάνοντας την άκρη στρίβουμε  σε ρολό!
Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι ,και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί
Πατάμε με τα χέρια μας ν ανοίξει το στριφτό ,να πιάσει  όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Ραντίζουμε επάνω με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε μέτριο  έως χαμηλό φούρνο 40-50'.να ροδίσει καλά!
Σερβίρετε ,τρώγετε   ζεστό!
Μόλις βγει απ' το φούρνο !
Η και κρύο!😍💗
Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή απόλαυση!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βάνα Ντελή .. Μαγειρέματα Deli.cious

Ναπολέοντας σούπερ γλυκό !!!!


 ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ ΣΟΥΠΕΡ!!!!!!!ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:::

600 γρ αλευρι,

μισο φακελακι μπεικιν,

200 γρ γιαουρτι,

100 γρ βουτυρο μαλακο,

2 αυγα,

200 γρ ζαχαρη!!! 

Βαζουμε στο μπολ το γιαουρτι,το βουτυρο,τα αυγα,την ζαχαρη και τα ανακατευουμε! 

Ριχνουμε σιγα-σιγα το αλευρι και το μπεικιν και ζυμωνουμε μεχρι μια ζυμη να μην κολλαει!!! 

Την βαζουμε στον παγκο και την κοβουμε σε 8 κομματια!!!

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!!!

Βαζουμε λαδοκολα στον παγκο βαζουμε την μπαλιτσα πανω και πανω στην μπαλιτσα ξανα λαδοκολα και προσπαθουμε να ανοιξουμε με τον πλαστη.ενα λεπτο φυλλο !!!!!

Τα ανοιγουμε ολα ετσι με την ιδια διαδικασια!

Ψηνουμε το καθενα στους 200β προθ αντισ.για 5 λεπτα! 

Τα βγαζουμε και τα βαζουμε πανω σε ενα τραπεζομαντιλο να κρυωσουν!! 

ΚΡΕΜΑ::::

2 λιτρα γαλα φρεσκο,

12 κ.σ.ζαχαρη,

160 γρ καστερ παουντερ η 200 γρ κορν φλαουρ,

250 γρ σοκολατα η κουβερτουρα η 4 κ.σ.κακαο,

50 γρ βουτυρο!!! 

Διαλυουμε το καστερ σε λιγο κρυο γαλα!

Βαζουμε το υπολοιπο να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη και ριχνουμε το μιγμα κορν ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και σπαμε την σοκολατα μεσα ανακατευουμε !

Ριχνουμε και το βουτυρο ανακατευουμε!! 

Μοιραζουμε την κρεμα σε ιδια ποτηρια! 

Και συναρμολογουμε::Βαζουμε το πρωτο φυλλο κρεμα.ξανα φυλλο κρεμα κ.τλ !

Διακοσμηση η καρυδια η φουντουκια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021

Εκμέκ Κανταΐφι !!!


Εκμέκ Κανταΐφι !!


Υλικά.
500 γρ. Κανταΐφι.
250 γρ. Βιτάμ σοφτ λιωμένο.

Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη .
1 βανίλια .
Λίγες σταγόνες λεμόνι.

Για την κρέμα.
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη.
3 κρόκους αυγών
5 κουταλιές της σούπας Κον φλάουρ.
125 γρ. Βιτάμ.
2 βανίλιες.

Για τη σαντιγί
1 φυτική 500 γρ.
1 ζαχαρούχο.

Εκτέλεση.
Άνοιξα πολύ καλά το κανταΐφι και το άπλωσα στο ταψί της κουζίνας το ραντισα με το λιωμένο Βιτάμ το έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά.

Ετοίμασα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Όταν κρυωσε το κανταΐφι πολύ καλά έριξα το σιρόπι καυτό. Το άφησα να κρυώσει πολύ καλά.
Κρέμα.
Σε ένα μπολ έβαλα το μισό λίτρο γάλα τη ζάχαρη το Κον φλάουρ και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψα πολύ καλά με το σιρμα χειρός.Στην κατσαρόλα έβαλα το υπόλοιπο γάλα με το που άρχισε να βράζει έριξα το μείγμα από το μπωλ ανακατεύοντας συνεχώς με το επειξε η κρέμα τράβηξα από τη φωτιά και πρόσθεσα το Βιτάμ με τις βανίλιες.
Άπλωσα πάνω από το κανταΐφι την κρέμα. χτύπησα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί άπλωσα πάνω από την κρέμα. Πασπαλισα με φυστίκι αιγινης και γαρνίρισα με γλυκό σύκο .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Πίτσα !!!!

Πίτσα !!!


Υλικά για το ζυμάρι
Για ένα ταψί κουζίνας έχω βάλει 350 γρ. Χλιαρό νερό.
1 φακελάκι ξηρή μαγιά.
1 φλιτζανακι του καφέ καλαμποκέλαιο .
1 φλιτζανακι του καφέ σιμιγδάλι.
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.


Αλεύρι γ.ο.χ όσο χρειάστηκε για να  γίνει μια ζύμη μαλακή  την άφησα να φουσκώσει κ στη συνέχεια αλειψα με  βιταμ το ταψί άπλωσα  τη ζύμη  έβαλα  σάλτσα ντομάτας δικιά μου   ζαμπόν  μπέικον  κ διάφορα  κασερια ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης κ πράσινη και πασπαλισα με λίγο ρίγανη . Την έβαλα στους 200 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ψηθεί .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Χαλβάς Φαρσάλων !!!

 

Χαλβάς Φαρσάλων !!!


Υλικά.
1 Ποτήρι νερού ελαιόλαδο ελαφρύ.
5 Ποτήρια ζάχαρη.
9 Ποτήρια νερό.
1 Σακουλάκι νεζεστε 400 γρ.
1Ποτήρι αμύγδαλα.


Εκτέλεση.
Σε ένα μπωλ έβαλα το νερό το νεζεστε και 4 ποτήρια ζάχαρη ανακάτεψα πολύ καλά με το σιρμα χειρός και άφησα στην άκρη.
Στην κατσαρόλα έβαλα 1 ποτήρι ζάχαρη με το ελαιόλαδο και ανακάτεψα μέχρι να λιώσει και να σκουρυνει το χρώμα της και να γίνει καραμέλα Πρόσθεσα το μείγμα με το νεζεστε και ανακατευα συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μείγμα  να ξεκολλάει από την κατσαρόλα  και να λιώσουν τα κομμάτια της καραμέλας πρόσθεσα τα αμύγδαλα το άδειασα στο ταψάκι 30 εκατοστών πασπαλισα με ζάχαρη και το έβαλα στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία μέχρι να καραμελωσει η επιφάνεια.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Κατερινα Μαδικα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ