Κυριακή, 4 Απριλίου 2021

Μπαμπαδάκια ζουμερά γευστικά πολύ πολύ ωραία !!!


 
ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙ ΖΟΥΜΕΡΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΩΡΑΙΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

250 γρ αλευρι κοσκινισμενο,

2 κ.σ.ζαχαρη,

20 γρ μαγια νωπη,

μια πρεζα αλατι,

3 αυγα χτυπημενα,

80 ml γαλα φρεσκο χλιαρο,

40 ml νερο χλιαρο,

1 βανιλια,

60 γρ βουτυρο λιωμενο ζεστο!!!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Βαζουμε σε ενα μπολ την μαγια την ζαχαρη το γαλα το νερο και 3 κ.σ.απο το αλευρι τα ανακατευουμε με πιρούνι καλα και το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!!!!

Σε αλλο μπολ ριχνουμε το αλευρι κανουμε λακουβιτσα και πανω στο αλευρι ριχνουμε το αλατι!!

Μεσα στην λακουβιτσα ριχνουμε τα αυγα ανακατευουμε!

 Συνεχιζουμε ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια και ανακατευουμε ολα μαζι απαλα με ξυλινη κουταλα!!!!!

Ριχνουμε και την βανιλια!!

Τελος ριχνουμε το βουτυρο σιγα - σιγα δηλαδη κουταλια κουταλια και αρχιναμε να ζυμωνουμε!!!

Η ζυμη αφρατη και φυσικα μαστιχωτη!!!!

Βουτυρωνουμε η λαδωνουμε τα φορμακια και βαζουμε μείγμα στο καθενα μεχρι την μεση!

Τα αφηνουμε σκεπασμενα για 30 λεπτα!

Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 β αντιστασεις μεσαια σχαρα και ψηνουμε τα μπαμπαδακια για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο!

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να κρυωσουν !!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο λεμονι,50 γρ κονιακ για 4 λεπτα!!! Και οπως ειναι καυτο αρχινάμε ενα ενα μπαμπαδακι και το σιροπιαζουμε!!!

Τα βγαζουμε σε ενα σκευος και προσπαθουμε να κοψουμε την μεση τους απο την μια μερια!!!

Αφηνουμε να κρυωσουν καλα!!

Βαζουμε σε ενα μπολ 150 γρ μαρμελαδα βερίκοκο και 1 κ.σ.νερο και προσπαθουμε με ενα κουταλι να την κανουμε τελειως λεια!!!

Παιρνουμε ενα πινελο η και το κουταλι και περναμε ολα τα μπαμπαδακια!!!!

Τελειωνουμε με την ΣΑΝΤΙΓΊ:::

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 250 γρ αχνη ζαχαρη ,1 κ.σ.γαλα!!!

Βαζουμε την σαντιγί σε σακουλα ζαχαροπλαστικης και αρχιναμε να τα γεμιζουμε με προσοχη!!!!!

Και φυσικα για τελειωμα σαντιγί και το κερασακι!

ΕΓΩ ΕΔΩ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΘΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ 20 ΜΠΑΜΠΑΔΑΚΙΑ!!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Κοκάκια αφράτα !!! Μπουκιά και απόλαυση !!!!


 
ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!!!ΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΓΛΥΚΑ ΚΟΚΑΚΙΑ !!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΚΑΚΙΑ:::

6 αυγα,

125 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,

60 γρ κορν φλαουρ κοσκινισμενο,

125 γρ ζαχαρη,

1 βανιλια,

1πρεζα αλατι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τους κροκους με την μιση ζαχαρη και την βανιλια!

Χτυπαμε τα.ασπραδια με το αλατι σε σφιχτη μαρεγκα!!

Ριχνουμε στο μιγμα κροκων σιγα-σιγα αλευρι-κορν φλαουρ!!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις την μαρεγκα στο μιγμα κροκων ανακατευουμε παρα πολυ απαλα!!

Βαζουμε το μείγμα σε.σακουλα.ζαχαροπλαστικης και στην συνεχεια κανουμε δισκακια πανω στην λαδοκολα στο ταψι!!

Τα ψηνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 β αντιστασεις για 15 λεπτα!!!!

Τα βγαζουμε και τα.αφηνουμε να κρυωσουν χωρις να τα μετακινησουμε!!!!!

ΣΙΡΟΠΙ::

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!!!!!

ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ:::

Χτυπαμε 250 γρ κρεμα γαλακτος φυτικη πολυ παγωμενη σε σφιχτη σαντιγυ και ριχνουμε μεσα 2 κ.σ.ζαχαρουχο την ανακατευουμε απαλα!!!!!

ΓΛΑΣΣΟ:::

Λιωνουμε σε μπεν μαρι 250 γρ κουβερτουρα!!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:::

Με ενα πινελο περναμε ολα τα δισκακια με σιροπι απαλα!!!!

Βαζουμε σαντιγί στο δισκακι !!!

Τα δισκακια τα υπολοιπα για το κλεισιμο τα βαζουμε στην λαδοκολα και ριχνουμε πανω τους γλασσο και με προσοχη τα βαζουμε πανω στην σαντιγί!!!!

Ριχνουμε και τρουφα και γρηγορα στο ψυγειο!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Ρεβανί αφράτο γευστικό υπέροχο λαχταριστό !!!!


 
ΡΕΒΑΝΙ ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ,ΥΠΕΡΟΧΟ,ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

6 αυγα ιδιου μεγεθους,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γαλα,

1ποτηρι σπορελαιο,

1 σακουλακι χονδρο σιμιγδαλι,

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.ξ.λεμονιου!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ::

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!!!!!

Ριχνουμε εναλλάξ το σπορελαιο με το γαλα!!!!

Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!!!!

Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μείγμα!!!!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!!!

Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πτι φουρ μπισκοτάκια που θα τα λατρέψετε !!!-Νηστίσιμα !!


 
 Κοπιάστε για νηστίσιμα  πτι φουρ θα τα λατρέψετε !!!!Μπορείτε να βάλετε ότι γάλα φυτικό θέλετε, επίσης μπορείτε να βάλετε και κακάο!!!

Υλικά (τεμάχια βγαίνουν ανάλογα με το μέγεθος που θα τα φτιάξετε)
ΑΝ ΒΆΛΕΤΕ ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΑ ΑΦΑΙΡΈΣΤΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΑΛΕΎΡΙ
250 βούτυρο φυτικό -βιταμ
80 γρ.ζαχαρη άχνη ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι νισεστε η κορν φλάουρ ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
2 κουταλιές σκόνη γάλα Νηστησιμο αμυγδάλου η σκόνη γάλα απλή η 4 κουταλιές γάλα υγρό αμυγδάλου
300 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ  για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικεν
2 βανίλιες
(το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε μέσα και το μπέικεν και τις βανίλιες)

Μπορείτε να τα κάνετε και με μπισκοτομηχανη .
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο σας εστία πάνω κάτω περίπου 12 λεπτά ,ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
Μόλις δείτε ότι έχουν πατώσει και έχουν πάρει λίγο χρώμα θα τα βγάλετε δεν θέλουν πολύ ψησιμο.
Από την επόμενη μέρα τρώγονται μετά μανίας είναι σαν πτι φουρ μπορείτε να τα γεμίσετε με μαρμελάδα η να τα βουτήξετε σε σοκολάτα υγείας


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=uHK_JGxZo1k

Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021

Μιλφέιγ Θεικό !!!


ΜΙΛΦΕΙΓ ΚΑΝΕΙΣ???

 ΣΥΝΤΑΓΗ:

Χρειαζομαστε Σφολιατινια-Κρεμα-Σαντιγι!!!!!!      

 ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ:

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

1.βανιλια,

50 γρ βουτυρο!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βγαζουμε λιγο γαλα σε ενα μπολ και διαλυουμε το κορν-αλευρι!

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα να ζεσταθει μαζι με την ζαχαρη!

Ριχνουμε το μείγμα και ανακατευουμε στο χσμηλο να δεσει!

Την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα την βανιλια και το βουτυρο σε κομματακια!

Αφηνουμε να λιωσει το βουτυρο μονο του και στην συνεχεια την ανακατευουμε διαρκως μεχρι να κρυωσει!

Τελος αφου εχει κρυωσει καλα την αφρατευουμε με το μιξερ!!!   

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ::

Βαζουμε στο ταπερ.η ταψι η τσερκι στο πατο μια σειρα σφολιατινια!

Ριχνουμε την μιση κρεμα!

Πανω στην κρεμα ξανα σφολιατινια!

Βαζουμε την υπολοιπη κρεμα και κλεινουμε με σφολιατινια!!!      

Κανουμε και την ΣΑΝΤΙΓΊ: 

Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 300 γρ ζαχαρη αχνη και 2 κ.σ.γαλα φρεσκο!!!

Την βαζουμε πανω στα σφολιατινια!

Τελος τριβουμε για διακοσμηση σφολιατινια!!! 

Το βαζουμε στο ψυγειο ξεσκεπαστο!!!!!

Καλο θα ειναι να φαγωθει τις 2 πρωτες μερες για να ειναι τραγανο!!!

Γινεται να γινει και ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ με σφολιατινια νηστισιμα,γαλα καρυδας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Πρασόπιτα με καλαμποκάλευρο χωρίς φύλλο καταπληκτική !!!!


 
Σήμερα έφτιαξα μία Απίθανη καταπληκτική πολύ εύκολη γευστική και γρήγορη πίτα με πράσα και καλαμποκάλευρο χωρίς φύλλο ..δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε ..την εξαφανίσανε !!!! 

Υλικά για το ταψί το ρηχό της κουζίνας .

7 πράσα κομμένα σε ροδέλες λεπτές 

3 αυγά

500 γραμ καλαμποκάλευρο

1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο 

φέτα τριμμένη με το χέρι  -όσο πιο πολύ τόσο πιο καλή εγώ έβαλα 500 γραμ περίπου

λάδι 

αλάτι λίγο 

πιπέρι  

Βάζω λάδι μπόλικο σε κατσαρόλα και ρίχνω τα πράσα με 1 φλιτζάνι νερό και τα σοτάρω μέχρι να πιεί το νερό και να δοκιμάσω να τρώγεται ..περίπου σχεδόν 10 λεπτά ανακατεύοντας που κ που .

Αποσύρω την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνω το γάλα ..ανακατεύω.

Αρχίζω και ρίχνω αλεύρι τόσο όσο να γίνει χυλός παχύρευστος αλλά όχι σφικτός .

Ρίχνω μέσα τα 3 αυγά λίγο αλάτι πιπέρι και ανακατεύω .


Θρυμματίζω και την φέτα και την προσθέτω ..προσθέτω και περίπου μισό φλιτζάνι λάδι και ξανά ανακατεύω και έτοιμο !!!

.

Παίρνω το ταψί της κουζίνας και το λαδώνω καλά ..ας έχει λίγο λαδάκι περίσσιο δεν πειράζει .

Από πάνω από το λάδι ρίχνω βροχηδών καλαμποκάλευρο  να πιάσει όλη την επιφάνεια .


Ρίχνω μέσα το μείγμα και το ισιώνω με το κουτάλι .

Από πάνω σε όλη την επιφάνεια ρίχνω μπόλικο καλαμποκάλευρο --- γαι ολη η διαδικασία με το καλαμποκάλευρο στην πίτα χρησιμοποίησα πακετάκι των 500 γραμμαρίων .

Πάνω από το καλαμποκάλευρο ρίχνω λαδάκι παντού και βρέχω τα χέρια μου και ραντίζω με νερό παντού στην επιφάνεια της .


 Ψήνω στους 180 βαθμούς αέρα  ή και αντίσταση να την δούμε να πάρει ωραίο χρώμα ..περίπου μισή ώρα.


Και έτοιμη η απίθανη αυτή πίτα ..αξίζει να την φτιάξετε γίνεται και τραγανή !!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Τηγανόπιτες αφρός !!! Ετοιμες σε 10 λεπτά !!!


ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ ΑΦΡΟΣ!! ΕΤΟΙΜΕΣ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ !!!!


Υλικά
1 αυγό
1/2 κούπα γάλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1φακ μπεικιν παουντερ
2 κ του γλυκού αλάτι
3 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις η και φαρίνα.

.



Εκτέλεση
Χτυπάμε λίγο το αυγό!!
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί!!
Ανοίγουμε ένα φύλλο!!Όχι πολύ λεπτό ούτε και πολύ χονδρό!! Κόβουμε με κουπ-πατ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι αραβοσιτέλαιο και σε βαθύ κατσαρολάκι!!Είναι πεντανόστιμες, κρατάνε μέχρι και τρεις μέρες σκεπασμένες μαλακές...!!!

 Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ