Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Αλμυρό κέικ!!!


Αλμυρο κεικ!!!Νοστιμο καλοψημενο,με πλουσια υλικα.Με ενα ποτηρι κρυα μπυρα ειναι το κατι αλλο!!!


Υλικα:
1 κεσεδακι γιαουρτι(εγω εβαλα αγελαδινο)
1/2 κεσ.σπορελαιο
4 αυγα
1 κεσ.τυρι φετα θρυματισμενη
1 κεσ.ρεγκατο
1 πιπερια φλωρινης σε κυβακια
1 πρασινη πιπερια σε κυβακια
Λουκανικακια κοκτειλ κομενα σε κυβακια.
2 κεσεδακια αλευρι γ.ο.χ.
1 φακ.μπεικιν.


Χτυπαμε με το συρμα τα αυγα το λαδι το γιαουρτι προσθετουμε ολα τα υλικα με τελευταιο το αλευρι.

Βαζουμε το μειγμα σε μακροστενη φορμα πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους αερα για 1ωρα,

Εκτέλρση φωτό συνταγή από κυρία Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Τυρόπιτα πολύ νόστιμη εύκολη γρήγορη !!!


Τυρόπιτα ..Μολις την ξεφουρνισα ζεστη,τραγανη τυροπιτα με φυλλο κρουστας.Μμμμμ κανει κριτσι,κριτσι.!!!!


Υλικα :
1 πακετο φυλλο κρουστας
450 γρ φετα
Τριμμενο ρεγκατο 4 με 5 κ.σ.(εαν θελετε το παραλειπετε)
2 αυγα
1/2 φλυτζ.του τσ.γαλα
Λαδι
Λιγο σοδα αναψυκτικο.


Θριματιζουμε την φετα και την ανακατευουμε με το ρεγκατο,το γαλα και τα αυγα.
Στο ταψι της κουζινας στρωνουμε τα μισα φυλλα λαδονωντας τα.

Ριχνουμε την γεμιση και απλωνουμε σε ολη την επιφανεια.

Στρωνουμε απο επανω κατα μηκος τα υπολοιπα φυλλα σουρωτα.

Λαδωνουμε ραντιζουμε με λιγο σοδα αναψυκτικο χαραζουμε  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αντιστασεις μεχρι να ροδισει.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Τρουφάκια χωρίς ζάχαρη !!!


Τρουφάκια χωρίς ζάχαρη!!!Υπέροχα τρουφάκια χωρίς τύψεις.Εύκολα στην παρασκευή τους!!!


Υλικα:
150 γρ.χουρμαδες χωρις κουκουτσι.+1 κ.σ.νερο
100 γρ.αμυγδαλο(μπορειτε να βαλετε οτι ξηρο καρπο θελετε).
1 κ.γ.κακαο αγλυκο.
Ινδοκαρυδο για την επικαλυψη.


Χτυπαμε στο μπλεντερ τα 3 πρωτα υλικα να γινουν ενα ωραιο μειγμα.

Πλαθουμε σε μπαλακια ρολλαρουμε στο ινδοκαρυδο και ετοιμα προς βρωσην!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη!!!


Σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη!!!Νοστιμότατηηηη  θρεπτική χωρίς ζάχαρη για να συνοδεύουμε το γιαούρτι,το γάλα ακόμα και σκέτη !!


Yλικα:
300 γρ.βρωμη
100 ml λαδι ελαφρυ η λαδι καρυδας
100 γρ.μελι
1 βανίλια
150 γρ.ξηρους καρπους:ηλιοσπορους,κολοκυθοσπορους,καρυδια,φιλε αμυγδαλου ,σουσαμι.Μπορειτε να βαλετε οτι αγαπατε.
Αποξηραμενα βερικοκα,σταφυδες,κρανπερις,ινδοκαρυδο,παπαγια.

Κομμενα σε κυβακια.


Ζεσταινουμε το λαδι +μελι.

Σε ενα μπολ εχουμε ολα τα υλικα εκτος τα φρουτα.

Ριχνουμε μεσα το μειγμα λαδι-μελι.

Ανακατευουμε καλα .

Στρωνουμε ενα ταψι με λαδοκολλα βαζουμε το μειγμα το ισιωνουμε με μια σπατουλα .

Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 160 βαθμους για 20 λεπτα.

Ανα 10 λεπτα ανακατευουμε ωστε να ψηθει ομοιομορφα.

Βγαζουμε αφηνουμε να κρυωσει σπαμε σε κομματακια και  προσθετουμε τα φρουτα.Ειναι το κατι αλλο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γλυκάκι χωρίς ζάχαρη !!!

Γλυκάκι χωρίς ζάχαρη σκέτη γλύκα!!!
Ενα ευκολο γλυκακι για τις λιγουριτσες μας χωρις τυψεις.!!!Εναι χωρις ζαχαρη με ωραια υλικα!!!


Υλικα:
200 γρ.χουρμαδες χωρις κουκουτσι
200 γρ.αποξηραμενα βερικοκα.
2κ.σ.νερο
50 γρ.ηλιοσπορους
50 γρ.κολοκυθοσπορους
50 γρ.σουσαμι
50 γρ.φυστικια αιγηνης (ψυχα)
50 γρ καρυδια
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι


Χτυπαμε πρωτα τους χουρμαδες +1κ.σ.νερο στο μπλεντερ μετα τα βερικοκα +1 κ.σ.νερο.

Βαζουμε τα μειγματα σε ενα μπολ.Σε ενα τηγανι ψηνουμε για λιγο τους σπορους και το σουσαμι μας.

Ψιλοκόβουμε τους ξηρους καρπους με το μαχαιρι.

Τα ριχνουμε ολα μαζι στο μπολ με τα φρουτα μαζι και το ξυσμα..

Τα ανακατευουμε ολα μαζι να ενωθουν.

Παιρνουμε ενα φυλλο μεβρανης ριχνουμε το μειγμα και το δεινουμε το σχημα σαλαμι.

Ανοιγουμε πασπαλιζουμε με σουσαμι την επιφανεια.

Κλεινουμε ρολλαρουμε και το βαζουμε στο ψυγειο για 2 με 3 ωρες.

Βγαζουμε και κοβουμε σε μικρες μπουκιες.

Ειναι πεντανοστιμο !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Μαρίνα Μισαηλίδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Πίτες με ψητά λαχανικά κ μανιτάρια !!!

 ·
🍁🍂Πίτες με ψητά λαχανικά 🍂🍁.


Ενα τελειο 《βρωμικο》νηστισιμο με ψητα λαχανικα σκετη γλυκα σε γευση !!!
Υλικα:
Κολοκυθακια
Μανιτάρια
Πολυχρωμες πηπεριες
Κρεμμυδια
Ντοματες.
Την ποσοτητα την οριζεται εσεις αναλογα για το ποσες πητες θα κανετε.
Αλατι-ελαιολαδο-κρεμα βαλσαμικου με μουσταρδα.


Σως ταχινι:

2 κ.σ.ταχινι 50 ml νερο,χυμο απο ενα λεμονι,αλατι,1 κ.γ.μελι ,λιγο αλατι.
Κοβουμε τα λαχανικα μας και τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα τα ραντιζουμε με λιγο ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 βαθμους για περιπου 20 λεπτα.

Αφου ψηθουν τα βαζουμε σε ενα μπολ ριχνουμε αλατι και την κρεμα βαλσαμικου με μουσταρδα ανακατευουμε .

Ψηνουμε τις πιτουλες στην τοστιερα .

Ετοιμαζουμε την σως ταχινι.

Βαζουμε στην πιτα την σως και απο επανω τα λαχανικα.

Γινονται το κατι αλλο σας τα συνιστω.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σούπα Βραστό μοσχάρι !!!!



Σούπα Βραστό  μοσχάρι το φαγάκι μας σήμερα !!!


Υλικά
800 γρ μοσχάρι σε κομμάτια.
Μισό ποτήρι του νερού ελαιόλαδο.
3 καρότα.
4 πατάτες
1 κρεμμύδι
Σέλινο
Αλάτι.
1 αυγό και το χυμό ενός λεμονιού για το αυγολέμονο.
Εβαλα το κρέας στην κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει και ξαφριζοντας πολύ καλά, αφού έβρασε σε άλλη κατσαρόλα σοταρισα το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι πρόσθεσα κομμένα σε μικρά κομμάτια  πατάτες καροτα και το σέλινο ψιλοκομμένο τέλος το αλεύρι ανακάτεψα πολύ καλά και έριξα το ζωμό από το κρέας να βράσουν, το κρέας και το αλάτι τα προσθεσα δέκα λεπτά πριν βράσουν τα υλικά με το που τράβηξα την κατσαρόλα από το μάτι πρόσθεσα το αυγολέμονο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ