ΥΛΙΚΑ
11/2 περίπου πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 πακέτο μπισκότα σφολιατίνια
1 κούπα γαλα για τα μπισκότα
1 βαζάκι μαρμελάδα κόκκινα φρούτα κατά προτίμηση (φράουλα,βύσσινο ή κεράσι)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
3 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμ.δωμ.
1/2 κουτί ζαχαρούχο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
1 μόρφατ κονσέρβα κρύα από το ψυγείο
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο
1 βανίλια
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
-Χτυπάω το γάλα τα γκαρνί και τις κρέμες στιγμής στο μίξερ και τέλος προσθέτω και το τυρί κρέμα που το έχω χτυπήσει με το ζαχαρούχο ελαφρά μ' ένα σύρμα.
-Χτυπάω χωριστά το μόρφατ 5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτω και το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
Σ' ένα πυρέξ μεγάλο στρώνω πτι μπερ αφού τα βουτήξω στο γάλα,και βάζω μια στρώση μαρμελάδα.
Συνεχίζω με το 1/3 της κρέμας και ξανά μπισκότα πτιμπέρ,ξανά μαρμελάδα και πάλι κρέμα.
Χωρίζω τα σφολιατίνια στα 2 και στρώνω τα μισά πάνω από την κρέμα.Απλώνω την τελευταία δόση κρέμας και στρώνω τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
Τέλος απλώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω από πάνω τριμμένα μπισκότα που περίσσεψαν!!!
Είναι εύκολο αλλά φανταστικό γλυκάκι!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τα σφολιατίνια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με πτι μπερ,αλλά ο συνδυασμός και των 2 μπισκότων είναι καταπληκτικός!!!
Συνταγή Σόφη Τσιώπου
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ