Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Πολίτικος μπακλαβάς!!!


Υλικά🎄🎄🎄

2 πακέτα φύλλα Βηρυτού
1 βούτυρο αγελάδας
700 γραμ φιστίκι Αιγίνης
κανέλα
λίγο γαρίφαλο

Σιρόπι
5 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
1 μικρό λεμόνι σε φέτες
Τα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει !
 Βουτυρώνουμε  ένα ένα τα φύλλα του πρώτου πακέτου και τα στρώνουμε στο ταψί .
Ρίχνουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με το άλλο πακέτο βουτυρώνοντας ένα ένα.
Κόβουμε τον μπακλαβά και τον ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου για 50 με 60 λεπτά.
Σιροπιάζομαι με κρύο σιρόπι και και ζεστό μπακλαβά.Καλή επιτυχία !!

Μαρία Νίτση‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ