Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Κέικ με αχλάδια και μαρμελάδα !!


ΥΛΙΚΑ

185 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2κουτ ξύσμα πορτοκαλιού
1βανιλια
3 αυγά
50γρ σκόνη αμύγδαλο
2/3φλιτζ άχνη
1φλ φαρίνα
1/2αλευρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλ γάλα
2 αχλάδια
μαρμελάδα της αρεσκείας μας εγώ έβαλα βερίκοκο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε στο μίξερ,το βούτυρο,το ξύσμα και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα αυγό.
Ρίχνουμε την βανίλια και το αμύγδαλο.
Στην συνέχεια το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα,ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένο φόρμα του κέικ.
Κόβουμε τα  αχλάδια στα τέσσερα,χαράζουμε πυκνά κάθε 1/4 του αχλαδιού την ράχη φτάνοντας μέχρι τα 3/4 του αχλαδιού.
Τοποθετούμε τις φέτες αχλαδιού πάνω από στο μείγμα περιμετρικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα στον αέρα.
Βγάζουμε απόν το φούρνο όπως είναι ζεστού με ένα μαχαίρι απλώνουμε από πάνω της πίτας την μαρμελάδα να γυαλίσει.Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή από
Konstantina Lioumpa‎

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ