Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Kαρυδόπιτα με φύλλο κρούστας Βηρυτού !!!


 ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
6 αυγά,
2 φλιτζάνια τσαγιού κοπανισμένα καρύδια,
1 φλιτζάνια τσαγιού φρυγανιά τριμμένη,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι μπέικιν,
λίγο γαρύφαλλο,
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο λιωμένο,
10 φύλλα κρούστας Βηρυτού
ζάχαρη,νερό,μέλι

Προθερμαίνομαι το φούρνο στους 180 βαθμούς!
Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια,αυγά,φρυγανιά,μπέικιν,κανέλα,γαρύφαλλο!
Βουτυρώνουμε το  ταψάκι και τοποθετούμε μέσα τα 5 φύλλα βουτυρώνοντας τα.
Βάζουμε το μείγμα και καλύπτουμε με.τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα!
Χαράζουμε.απαλά,και ψήνουμε για μια ώρα
Φτιάχνουμε το ΣΙΡΌΠΙ:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό,
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
1 κουτάλια μέλι
Βράζουμε.10 λεπτά!
Σιροπιάζομαι.κρύο γλυκό καυτό σιρόπι!
Το αφήνουμε.να σταθεί λίγες ώρες και το απολαμβάνουμε !!!


Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ