Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Salted Caramel biscuits!!!

Καταπληκτικά μπισκότα με καραμέλα !!!

Υλικά (για περίπου 25 με 30 μπισκότα)

1 κούπα + 2 κσ βούτυρο μαλακωμένο
1/2 κούπα κακάο σκόνη άγλυκο
3 κσ γάλα
2 κούπες αλεύρι γοχ
1/2 κγ αλάτι
1 κγ μπέικιν παουντερ
1/2 κγ σόδα
2/3 κούπας καραμέλα (έτοιμη ή την φτιάχνεται)
Κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος για στόλισμα

Για την καραμέλα:
200γρ ζάχαρη
6 κσ (90γρ) αλατισμένο βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια)
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (double)
1κγ αλάτι

Εκτελεση:

Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το κακάο και το γάλα και ανακατεύετε.
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και τη σόδα και μετά πρόσθετε στο μείγμα με το βούτυρο και ανακατεύετε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε 25 με 30 μπαλίτσες, τοποθετήστε τα σε ταψί και με τον αντίχειρα σας πιέστε τα στη μέση να δημιουργήσετε κάτι σαν πηγάδι (φωτός στα σχόλια).
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8 με 10 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν λίγο και να αρχίζουν να ανοίγουν γύρω γύρω.
Μόλις τα βγάλετε πιέστε πάλι στη μέση για να διατηρηθεί το βαθούλωμα. Αφήστε σε σχάρα να κρυώσουν και ετοιμάστε τη καραμέλα.



Ζεσταίνετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε με ξύλινη ή σιλικόνης σπάτουλα. Θα αρχίσει να λιώνει και να σκουριάσει το χρώμα της, προσοχή μην καεί.
Μόλις λιώσει τελείως βάζετε το βούτυρο προσεκτικά και ανακατεύετε για 2 με 3 λεπτά να λιώσει το βούτυρο (αν δείτε να χωρίζει το βούτυρο με τη ζάχαρη ανακατέψτε με σύρμα).
Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνετε λίγο λίγο τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας και αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό (ΠΡΟΣΟΧΉ θα φουσκώσει στη κατσαρόλα το μείγμα).


Αποσύρεται από τη φωτιά και προσθέτετε το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνεται να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει τοποθετείτε λίγη καραμέλα στα μπισκότα στο βαθούλωμα που έχετε κάνει και γαρνίρετε με λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος.
Μπορείτε την καραμέλα να την φτιάξετε και μέρες πριν και να τη διατηρήσετε σε βάζο.

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ