Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Μαγειρίτσα με Μανιτάρια !!!


Πραγματικά πολύ ωραία γεύση !!! Ιδανική για όσους αποφεύγουν το κρέας !!!

Υλικά μερίδες 7 
2 πακέτα μανιτάρια  πλευρώτους  
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα περίπου 7 με 8 ψιλοκομμένες ροδελίτσες
1 ψιλοκομμένο μικρό ξερό κρεμμύδι
1  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γενναία της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο φυτίνη  -από τις ελάχιστες φορές που το χρησιμοποιώ αλλά πρέπει εδώ.
1 κουπάκι μικρό του καφέ ρύζι Καρολίνα

 Αυγολέμονο
 λεμόνι χυμό -έβαλα εγώ 2 -
1 αυγό
1 κουτ αλεύρι κοφτή σούπας

Εγώ βάζω και 2 κύβους λαχανικών για γεύση .

Τι κάνουμε

Εγώ να σας πω την αλήθεια την έφτιαξα πρώτη φορά και δοκιμαστικά κι έγινε πάρα πολύ ωραία.
Θα σας την πω λοιπόν όπως την έφτιαξα και να την δοκιμάσετε χωρίς ενδοιασμούς για αποτυχία ..
Μόνο που είχα κατεψυγμένα μανιτάρια το Μ Σάββατο θα την κάνω με μανιτάρια πλευρώτους όπως σας γράφω παρακάτω .
Λοιπόν
Οπως ήταν τα μανιτάρια κατεψυγμένα τα έβαλα μέσα στην κατσαρόλα την οποία είχα στην φωτιά και τα άφησα να λιώσουν .
Όταν ξεπαγώσανε έγειρα την κατσαρόλα με προσοχή και έχυσα το νερό τους .
Ξαναέβαλα την κατσαρόλα στην φωτιά.


ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΊΨΕΤΕ ΑΝ ΑΓΟΡΆΣΕΤΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΛΟΚΌΨΤΕ - ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ ΑΠΌ ΔΩ ΚΑΙ ΠΈΡΑ ΩΣ ΕΞΗΣ

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα γυρνάμε για λίγο.
 Αμέσως μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερό και ανακατεύουμε  για λίγα λεπτά.




Ρίχνουμε το αλεύρι από πάνω ανακατεύουμε και έχουμε κοντά μας ζεστό νερό και το ρίχνουμε μέσα .

Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 30 λεπτά.


Μετά από αυτόν τον χρόνο μαγειρέματος ανοίγουμε την κατσαρόλα κι αν έχει σωθεί το νερό προσθέτουμε λίγο ζεστό .
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το ρυζάκι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά.


Κλείνουμε την φωτιά και βάζουμε στο μούλτι ή μίξερ το χυμό λεμονιού το αλευράκι και το αυγό .
Τα χτυπάμε όλα μαζί και τα ρίχνουμε μέσα στην σούπα μας -μην φοβηθείτε δεν κόβει έτσι-ανακατεύουμε με την κουτάλα σούπας -αν θέλετε δώστε μία βράση μόνο -και η σουπίτσα μας είναι έτοιμη .Καλή Ανάσταση και του χρόνου !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ