Πουτίγκα απλά Θεϊκή -Αφράτη-Γλυκιά-και πολύ πολύ γευστική !!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑΣ:
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
250 γραμμάρια.ζάχαρη,
250 γραμμάρια αλεύρι,
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ,
1 κουταλάκι μπεικιν,
1 κουταλάκι κανέλα
250 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτουμε αλεύρι,σιμιγδάλι,μπέικιν.
Οπότε στο τέλος απαλά τα καρύδια.
Το τοποθετούμε σε ταψάκι 30cm βιυτυρωμένο και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Κάνουμε και ένα σιρόπι με
2 νεροπότηρο νερό,
2 νεροπότηρο ζάχαρη
μισό χυμό λεμονιού
Βράσιμο.πολύ καλό!!!
Σιροπιάζομαι ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι.
Και φτιάχνουμε την σπέσιαλ κρέμα:
400 ml γάλα,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
1 βανίλια,
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα,
1 κουτάκι μεταλλικό μορφατ σαντιγί
Ζεσταίνουμε τα 300 ml γάλα.
Στο υπόλοιπο γάλα διαλύσουμε κορν φλάουρ,ζάχαρη,και 1 βανίλια.
Το προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην.κρέμα ανακατεύουμε μόλις πήξει κατεβάζουμε,οπότε κρυώνει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Στην συνέχεια χτυπάμε για 7 λεπτά στο μίξερ το ζαχαρούχο με την μορφατ.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και με.απαλές κινήσεις προσθέτουμε το μείγμα (ζαχαρούχο,μορφατ)
Οπότε κόβουμε κομμάτια,και ρίχνουμε μπόλικη κρέμα,,στο καθένα,καρυδάκι,και φυσικά κανέλα!!!
Tzeni Tsanaktsidou-oi χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ