400gr αλεύρι
400gr ζάχαρη
20gr μπέικιν
1 βανίλια
250gr καλαμποκέλαιο
1 μεγάλο αυγό
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
5 μήλα
150gr καρύδοψυχα
200gr ζάχαρη
1 κ.σ κανέλα
και για το σερβίρισμα άχνη ζάχαρη και κανέλα .
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη παχιά τραχιά σαν άμμος μετά καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έπειτα βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε και λαδόκολλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στο σκεύος και κάνουμε και πλαϊνά για φυλακίσουμε τη γέμιση ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.....Καλή επιτυχία σε όσες το προσπαθήσουν Dora Savvidou
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ