Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Σαρδέλα ζευγαράκια !!


Καθαρίζουμε τκεφάλια, τα εντόσθια,και  πλένουμε και αφαιρούμε τα κόκαλα από τις σαρδέλες..
Τα ζευγαρώνουμε, και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, ρίγανη, φέτες λεμόνι και ελαιόλαδο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 30 με 35 λεπτά -δοκιμάστε γιατί ο χρόνος είναι ανάλογα τον φούρνο μας.




Μπουγιουρντί
Σε πιάτο βάζω φέτες ντομάτα , τυρί φέτα, ροδέλες καυτερής πιπεριάς.
Καλύπτω με ντομάτα , πασπαλίζω με ρίγανη και ελαιόλαδο.
Ψήνω στο φουρνακι μικροκυμάτων.
Η σε ταψάκι και στον φούρνο προθερμασμένο μέχρι να ψηθούν τυρί και πιπεριά..


Συνοδεύουμε και με ..


Φλωρα Χριστου-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ