ΥΛΙΚΑ:
3 κιλα γαυρο
300γμ. αλατι χοντρο
2 μπουκαλια ξυδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα κεφάλια, και τα εντόσθια.
Πλένουμε τα ψαράκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Την επόμενη ημέρα βάζουμε το γαύρο σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ξίδι , και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Σκεπάζουμε το μπολ και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ήμερες.
Σουρώνουμε το γαύρο χωρίς να τον ξεπλύνουμε και φιλεταρουμε.
Δηλαδή τοω χωρίζουμε βγάζοντας το μεσαίο κόκκαλο .
Τα βάζουμε σε τάπερ και τον σκεπάζουμε με καλαμποκέλαιο.
Διατηρείτε στο ψυγείο 1 χρόνο.
Κατανάλωση .... τρώγεται από την ίδια μέρα που θα είναι έτοιμος .
Οταν σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Μια υπέροχη συνταγή όπως την έφτιαχνε η μανούλα της Φλώρα Χρίστου!
ΟΙ Χρυσοχέρες -ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ