Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Κοτόπιτα εκπληκτική !!!

Πανεύκολη και πεντανόστιμη !!!

Υλικά
1 κοτόπουλο
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 ξερά κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια μικρά φρέσκα
1 καρότο
1 χούφτα μανιτάρια -έβαλα σε φετούλες κομμένα κατεψυγμένα -
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
λίγο κουρκουμά
1/2 ποτήρι ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο -εμένα μου αρέσει με κρούστας -
1 χούφτα τυρί κεφαλογραβιέρα λίγο πικάντικη




Εκτέλεση
Βράζουμε καλά το κοτόπουλο με αλάτι πιπέρι και 1 κρεμμύδι μαζί.
Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε ή το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο ,τα κρεμμύδια ,ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάζουμε στο βαθύ τηγάνι ελαιόλαδο λίγο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά το καρότο το κοτόπουλο τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά γυρίζοντάς τα με ξύλινη σπάτουλα.
 Αμέσως μετά προσθέτουμε το ζωμό το αλατοπίπερο και τον κουρκουμά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να στεγνώσει.



Αλείφουμε με λάδι το ταψί και στρώνουμε κάτω 4 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα χωριστά.
Ρίχνουμε την γέμιση που πρέπει να έχει κρυώσει και σκεπάζουμε πάλι με τα φύλλα 4 βάζω -και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα .
Χαράσσουμε την πίτα αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και βρέχουμε το χέρι μας 2 φορές και ραντίζουμε την πίτα μας -έτσι γίνετε τραγανό το φύλλο .






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ίσα να ψηθεί το φύλλο περίπου 25 λεπτά 180 βαθμούς .Ταψί χρησιμοποίησα του φούρνου το πιο μικρό όχι το μεγάλο το αμέσως πιο μικρό .
Καλή επιτυχία !!!
Μπορούμε να την φτιάξουμε και με 2 φύλλα σφολιάτας αντί για φύλλο κρούστας εξ ίσου πολύ ωραία !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ