ΠΑΓΩΤΟ ΠΡΑΛΙΝΑ.....
2 κουτιά ερμόλ (μόρφατ ή γιώτης) φυτική σαντιγί
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ νουνού μεγάλο
1 κουβερτούρα 125gr
3 κ.σ. κακάο
3 βανίλιες
1 βαζάκι μικρό μερέντα
2 συσκευασίες μπισκότα Oreo σπασμένα
(Τα υλικά τουλάχιστον 1 ώρα πριν στο ψυγείο,ζαχαρούχο ,εβαπορέ και σαντιγί)
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τη σαντιγί για αρκετή ώρα προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά,και τέλος το εβαπορέ Επίσης καλό χτύπημα.....Μετά έβαλα το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες το ξαναχτύπησα στο μίξερ(βγαίνει πιο αφράτο) και πρόσθεσα το κακάο,την κουβερτούρα λιωμένη μαζί με τη μερεντα αφού έχουν κρυώσει λίγο....ανακατεύω να ενωθούν καλά με το μείγμα.....έσπασα τα μπισκότα με τα χέρια ανακάτεψα καλά να πάνε παντού....έστρωσα μεμβράνη στη φόρμα ή λαδόκολλα άδειασε το μείγμα στη φόρμα....έβαλα κατάψυξη όλο το βράδυ ξεφορμάρω και καλή απόλαυση......Από πάνω έχω βάλει σιρόπι σοκολάτας.....Καλή επιτυχία😉Η δοσολογία που γράφω είναι διπλή....βγαίνει πάρα πολύ όποιος θέλει μειώνει στο μισό!
Εύη Ρουσσοπούλου -οι χρυσοχέρες -ηδες
]
]ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ