Ενα ωραίο σιροπιαστό γλυκάκι...με ανάλαφρη γεύση καρύδας και γιαουρτιού!Συνδυάζεται ωραία και με παγωτό βανίλια!
Υλικά και συνταγή
Χτυπάμε 6 αυγά σε μια λεκανίτσα με 1 κούπα .τσαγιού .ζάχαρη....(χτυπάμε με το σύρμα ...δεν θέλει μίξερ)
Ρίχνουμε με σειρά στη συνέχεια:
1 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
400 γρ.γιαούρτι
4 βανίλιες και λίγο ξύσμα πορτ.
2 κούπες σιμ.χοντρό(κ.τσ.)
1 κούπα .φαρίνα απ
1 κούπα .καρύδα
1 σφ.κονιάκ
1 μπεικιν
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς .
ΣΙΡΌΠΙ
4 κούπες ζάχαρη
5 κ. νερό
1 κουτ.σούπας.χυμό λεμόνι
Κρύο το σιρόπι...καυτό το γλυκό...αφήνουμε αρκετή ώρα...αργεί να πάρει το σιρόπι και να φουσκώσει.
Ρουλα Λυρου -oi χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ