Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Τσουρέκια αφράτα πανεύκολα !!!






Μόλις βγήκαν από το φούρνο ! Αφράτα και πανεύκολα τσουρέκια !!! Έκανα 2 δόσεις ,8 τσουρέκια δηλαδή και τα 2 γεμιστά με σοκολάτα γάλακτος !

Υλικά που χρειαζόμαστε για μια δόση :

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια και 100 γραμμάρια για την μαγιά ,
3 φακελάκια μαγιά
100 γραμμάρια νερό ,
150 γρμ. σπορέλαιο,
3 αυγά,
1 φακελάκι μαχλέπι,και 1 κακουλέ,
2 βανίλιες
250 γρμ.γάλα ,
350 η 400 γρμ.ζάχαρη ,
100 γρμ.χυμό πορτοκάλι και ξύσμα ,
1 αυγό για αυγουλιασμα ,
 σουσάμι

Εκτέλεση:
Στο χλιαρό νερό διαλύουμε τις μαγιές με 1 κουταλάκι ζάχαρη ,και ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια αλεύρι να γίνει χυλός και αφήνουμε 15 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να χλιαρίνει ελαφρώς ,και ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας να λιώσει,προσθέτουμε το λάδι τα μυρωδικά ,τον χυμό ,και τα αυγά χτυπημένα αφού αποσύρουμε από τη φωτιά να μην καούν.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το μείγμα της μαγιάς ,και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι αφού το κοσκινισμένο πρώτα.
Το μείγμα πρέπει να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μας ,όχι πάρα πολύ όμως και στην περίπτωση αυτή ρίχνουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.
Αφήνουμε την ζύμη σε λεκάνη αρκετά μεγάλη την οποία σκεπάζουμε με μεμβράνη σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 2 με 3 ώρες ,μετά πατάμε να ξεφουσκώσει ,χωρίζουμε και πλάθουμε τσουρέκια τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος μισή ώρα σκεπασμένα να ξαναφουσκωσουν ,αυγούλιασμα,ρίχνουμε σουσάμι η αμύγδαλα κι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου η μέχρι να πάρουν χρώμα επάνω ,τοποθετούνται στον πάτο της κουζίνας ένα μπολάκι πυράντοχο με βραστό νερό .
Με αυτό τον τρόπο δεν μας στεγνώνουν τα τσουρέκια και φουσκώνουν πιο ωραία.

Aggelika Gougousidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ