Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Τυρόπιτα κουρού στο ταψί !!!




Για τη ζύμη
130 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 αυγό ολόκληρο
1 κρόκο αυγού
210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
400 γρ. τυριά επιλογής μας(εγώ έβαλα φέτα,ρεγγάτο και γραβιέρα)
200γρ κρέμα γάλακτος
Θυμάρι, ρίγανη
πιπέρι
αλάτι προαιρετικά



Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν καλά.
Ρίχνουμε μέσα το αλάτι και προσθέτουμε το ένα αυγό και τον κρόκο
Ρίχνουμε μετά το αλεύρι και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε την ζύμη μας με το χέρι και μετά την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα να παγώσει.
Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, ξεκινάμε τη γέμισή μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα βάζουμε την μισή ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας μέχρι τα τοιχώματα και λίγο πάνω σε αυτά.
Βάζουμε την γέμιση μας και σε ένα πιάτο άνοιξα την υπόλοιπη ζύμη και την γύρισα τούμπα πάνω από την γέμιση.
Με ένα πινέλο αλείφω με το ασπράδι του αυγού και ρίχνω τριμμένη γραβιέρα.
Ψήνουμε για περίπου 35λεπτα.

 Femi Fsld-oi χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ