Υλικά
1 κιλό αλεύρι φαρίνα,
2 φακελάκια μαγιά
2 βανίλιες,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει χυλός.
Φτιάχνουμε τον χυλό -αφού διαλύσουμε σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό -και τον αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει!
Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα!
Από έξω είναι τραγανοί και αφράτοι εσωτερικά!
Πασπαλίζουμε με άχνη ή με μέλι ή σοκολάτα !
Georgia Bratou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ