Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Μπακλαβάς!!!!


 Υλικά
1 κιλό καρύδι,
500 γρμ αμύγδαλο,
200 γρμ σησάμι,
300 γρμ ζάχαρη,
600 γρμ φρυγανιά ή ψωμί φρυγανισμένο,
1 κιλό φύλλο για μπακλαβά,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι γαρίφαλο,
5 βανίλιες ,
φλούδα  από ένα πορτοκάλι.


Όλα τα υλικά καρύδι -αμύγδαλο-σησάμι-ζάχαρη-φρυγανιά-κανέλα-γαρύφαλλο-μαζί ανακάτεμα καλό.
Αλείφω  τα φύλλα με λάδι ένα ένα όταν τα στρώνω στο ταψί.και αραδιάζω από το υλικό μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Χαράσσουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς .


.Για το σιρόπι
8 κούπες ζάχαρη,
7 κούπες νερό,
φλούδα από ένα πορτοκάλι

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με το χλιαρό ή κρύο σιρόπι .


Δημητρα Ρηγα‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".