Υλικά για τη βάση
250γρ γεμιστά μπισκότα
100γρ βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα
400γρ κρέμα γάλακτος
100γρ κουβερτούρα
300γρ μερέντα
Λίγα μπισκότα για τη διακόσμηση.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν πούδρα.
Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταρτιέρα (εγώ το έβαλα σε μικρές ταρτιέρες) και πατάμε να γίνει η βάση και στα τοιχώματα.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι ,ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μαζί. Προσθέτουμε τέλος την μερέντα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση με τα μπισκότα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Όταν σφίξει η κρέμα διακοσμούμε με τα μπισκότα.
Vasia Zaglara-oi χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ