Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Χαλβάς πορτοκαλένιος !!!



Απόψε μας μύρισε χαλβάς, μυρωδάτος,πορτοκαλένιος..!

Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
Ξύσμα πορτοκαλιού
Κανέλα
Αμύγδαλα και σταφίδες προαιρετικά

Σιρόπι
3 κούπες νερό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα μέλι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού




Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι να πάρουν βράση και κλείνουμε τη θερμοκρασία.....
Ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα, και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρντιστεί να ξανθίσει..


Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε προσεκτικά το σιρόπι, γιατί πιτσιλάει..
Ξαναβάζουμε στη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα..
Τον φορμάρομαι...και τον σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα..✓

Marina Hatzidaki-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ