Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Κεφτεδάκια μίνι με σάλτσα ντομάτας και παπαρδέλες!!!



Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια:
750γρ κιμά μοσχάρι
1 αυγό
2 κσ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κσ γάλα
1 κσ μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Για τη σαλτσα:
1 κσ πελτε ντομάτας
200γρ πασάτα -φρέσκια ντομάτα-
400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 τζελ λαχανικών-κύβο-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κσ βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, μπαχάρι σκόνη




Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά για τα κεφτεδάκια και αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Τα πλάθουμε πολύ μικρά και τα τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τη πάστα ντομάτας και το τζελ λαχανικών.
Ανακατεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας (αραιώνουν τη σάλτσα με ζεστό νεράκι όσο θέλουμε).
Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να είναι έτοιμη η σάλτσα.
Βράζουμε τις παπαρδέλΕς σύμφωνα με τις οδηγίες (εγώ βράζω 8 λεπτά).
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα!

Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia-οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ