Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Μακαρονόπιτα !!!


Υλικά και εκτελεση .
Εβαλα 750 γραμμ. κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι ή κρασί λευκό
περίπου 1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
Τα ανακατεψα ολα μαζι εως να γινει μια μαλακη ζυμη.




Για την γεμιση
Εβρασα 1/2 πακετο μακαρονια πενες αλτεντε, τα σουρωσα και τα ξαναεριξα στην κατσαρολα.
Αδειασα μεσα περιπου 1/2 κουτι γαλα εβαπορε και 1/2 κουτι νερο.
Ετριψα με τα χερια 400γρ φετα, αλατι (αναλογα το ποσο αλμυρη ειναι η φετα) πιπερι,
4 κτυπημενα αυγα,
1 ποτηρι κρασιου περιπου λαδι και ανακατεψα ολα μαζι.
Λαδωσα λιγο το ταψι και εστρωσα 2 φυλλα (λαδωμενα) και κατοπιν εριξα την γεμιση.
Σκεπασα με ακομα 2 φυλλα (λαδωμενα επισης), χαραξα την πιτα και την εβαλα σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 πανω κατω (στο προτελευταιο ραφι απο κατω) εως να ψηθει το φυλλο και να παρει ωραιο χρωμα.

Από την φίλη μου Vana Zouka


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ