ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΈΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΌΝΝΗΣΟ!
Υλικά και εκτέλεση
Βράζουμε ενάμιση φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα να μαλακώσουν
Σε κατσαρόλα βάζουμε χοντροκομμένα μισό κιλό σπανάκι, δύο πράσα, ένα ματσάκι καυκαλίθρα, ένα ματσάκι μυρώνι, ένα κρεμμύδι, τέσσερα κρεμμυδάκια, άνηθο και τα μαραίνουμε με τα υγρά που θα βγάλουν.
Σε ταψί βάζουμε τα φασόλια με λίγο από το νερό που έβρασαν, τα χόρτα, χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μια περίπου ώρα!
Συνταγή από Reggina Filippou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ