Όσες φορές και αν τα φτιάξεις μοναδικά !!!
Υλικά για μια δόση
8 αυγά,
1/2 Μπέικιν,
1 κιλό ζάχαρη,
1 κιλό γάλα,
1 κιλό αλεύρι Αμερικής Ρόμπιν και μαζί αλεύρι γοχ.όσο πάρει να γίνει εύπλαστη η ζύμη .
190 γραμμάρια νωπή μαγιά
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι,
1 φακελάκι μαχλέπι
λίγο κακουλέ
λίγη μαστίχα κοπανισμένη
βούτυρο λούπαρκ
μισό πακέτο και μισή κούπα περίπου καλαμποκέλαιο λιωμένα μαζί για να βουτάμε τα χέρια μας
1,5 ποτήρι νερού νερό χλιαρό πρός ζεστό αλλά όχι καυτό.
Την υπόλοιπη μαγιά θα την λιώσω με το ζεστό αλλά όχι καυτό γάλα, στην μέση μιας λεκάνης που έχω ρίξει τριγύρω το αλεύρι μου, ρίχνω τα χτυπημένα αυγά και όλα τα υλικά μου, η Ζύμη είναι έτοιμη όταν δε κολλάει στα χέρια μας, την σκεπάζουμε καλά σε ζεστό μέρος έως να διπλασιαστεί η Ζύμη, την πατάμε να κατέβει η Ζύμη μας.
Ξανασκεπάζω έως να φουσκώσουν πάλι, πλάθω γρήγορα για να μη κρυώσουν, στα ταψιά μας λαδόκολλα πάντα, αλείφουμε με χτυπημένο αυγό με λίγο νερό, από επάνω πασπάλισα με σουσάμι η αμύγδαλα φιλέ,, έψησα στο δικό μου φούρνο στους 150 βαθμούς.
Συνταγή από Dimitra Varsam- οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ