Υλικά
5 ασπράδια αυγών
150 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
150 ζάχαρη άχνη
500 κρέμα γάλακτος
250 γραμ φουντούκια καβουρντισμένα
1 μερέντα μεγάλη
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Μόλις αρχίζουν να δένουν ρίχνουμε βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη και μετά την άχνη .
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδόκολα και με την ανάποδη μεριά του κουταλιού στρώνουμε την μαρέγκα σχηματίζοντας ένα δίσκο .
Ψήνεται στους 50 βαθμούς στον αέρα για 2 περίπου ώρες .
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος την βάζουμε στη ψημμένη μαρέγκα πασπαλίζουμε με φουντούκι και μερέντα.
Συνταγή από Roula Monokrousou-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ