Από το ωραιότερο προφιτερόλ σπιτικό που θα έχετε φάει !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,λίγο αλάτι,1 κούπα νερό και το βράζουμε 2 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το βράζουμε 2 λεπτά.
Συνεχίζουμε χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά 1 κούπα αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα όταν η ζύμη μαζευτεί γύρω γύρω από την κουτάλα την κατεβάζουμε.και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Την αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε μέσα 4 αυγά ένα ένα ανακατεύοντας ώσπου να γίνει μια λεία ζύμη.
Την τοποθετούμε σε κορνέ και κάνουμε μικρές μπάλες πάνω στην λαδόκολλα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα αφήνουμε 25 λεπτά.
Στην συνέχεια τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 35 λεπτά.
Δεν τα βγάζουμε βάζουμε μια πετσέτα ενδιάμεσα στον φούρνο ,πόρτα και τα αφήνουμε άλλα 45 λεπτά.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε δυο κούπες γάλα με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε όταν πήξει την κατεβάζουμε.και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,1 κουταλιά της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού!
Την αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
Βάζουμε σε κατσαρολάκι 100 γραμμάρια βούτυρο,250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,2 κουταλιές της σούπας κακάο και το ανακατεύουμε. 4 λεπτά.
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou- Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ