Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Γαλακτομπούρεκο!!!



Γαλακτομπούρεκο!!!!!!Θεϊκό ,με την πιο αφράτη και αρωματική κρέμουλα!!!

Υλικά για ένα ταψάκι 25*35
1/2 κιλό φύλλο Βηρυτού
200 γρ περίπου αιγοπρόβειο βούτυρο Ήπειρος για το άλειμμα των φύλλων
1250ml γάλα πλήρες
3/4φλ.ζάχαρη
3/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ κούσταρ πάουντερ γιώτης η αν δεν βρείτε κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
3 αβγά
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
Σιρόπι
500γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 κ.σ γλυκόζη
Χυμό από μισό λεμόνι



Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το σιμιγδάλι,το κουσταρ παουντερ,τις βανίλιες και το ξύσμα μαζί.
Οταν ζεσταθεί το γάλα (όχι να κάψει) ρίχνω βροχηδόν και ανακατεύοντας το σιμιγδάλι.
Ανακατεύω μέχρι να πήξει η κρεμούλα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο.
Σκεπάζω με μια μεμβράνη καλά και αφήνω να κρυώσει.
Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτω τους κρόκους.
Ενσωματώνω τα αβγά στην κρύα κρεμούλα.
Βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράζω για τρία λεπτά ακριβώς.
Αφήνω να κρυώσει.


Βουτυρώνω καλά το ταψάκι μου και στρώνω 7 φύλλα κάτω,βουτυρώνοντας τα ένα ένα.
Στρώνω την κρέμα και στρώνω άλλα 7 φύλλα πάνω .
Βουτυρώνω καλά την επιφάνεια και βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ετσι παγώνει το βουτυράκι από πάνω και μπορώ να χαράξω τα κομμάτια μου με ευκολία.
Ραντίζω με νεράκι τα φύλλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει καλά.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι!!! Καλή επιτυχία!!!!

Συνταγή από Tzela Antonopoulou-Οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ