Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Γλυκάκια με σοκολάτα και καρύδα Lamingtons !!!



 Lamingtons...
Γλυκάκια με σοκολάτα και καρύδα !!!

140 γρ. Βούτυρο με έλαια καρύδας
200 γρ. Ζάχαρη
300 γρ. Φαρίνα κόκκινη
3 αυγά
1 κ.γ. βανίλια υγρή
3/4 κούπας γάλα

Για την επικάλυψη...
4 κούπες άχνη ζάχαρη
1 κούπα κακάο
1 κ.σ. Βούτυρο λιωμένο
1 φλ. Νερό βραστό

Για το πασπάλισμα
Καρύδα

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για 5 λεπτά... προσθέτουμε ένα ένα αυγά.
Μετά την βανίλια και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα 26αρη πυρέξ λαδόκολλα.
Ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για μισή ώρα περίπου.
Μόλις το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει...
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά ώστε στο τέλος να έχουμε ένα λείο γλάσο...
Μόλις κρυώσει το κέικ μας, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βουτάμε το κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές μέσα στο σοκολατένιο γλασο και μετά στην τριμμένη καρύδα.


Συνταγή από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"






ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ