Από τα ωραιότερα αφράτα τραγανά γευστικά κουλούρια που θα έχετε φάει !!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ-ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε στο μπολ 1 κιλό αλεύρι κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα 1 ξερή μαγιά,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,και μισό ποτήρι χλιαρό νερό το ανακατεύουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει.
Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι μόνο πάνω στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε ρίχνουμε περίπου 1 μισή ποτήρι χλιαρό νερό και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την τοποθετούμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε και την κόβουμε κομμάτια τα οποία κομμάτια τα κάνουμε κορδόνια αυτά τα κορδόνια ανά δυο τα κάνουμε πλεξούδα και τα κλείνουμε.
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί τα αλείφουμε με κρόκο αυγού η λάδι ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για.15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρικη !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ