ΤΟ σαμαλι !!! Υπέροχο πολίτικο γλυκάκι!!
Υλικά:
Σε ταψάκι 40 εκατ. ρίχνουμε , 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ενα σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού μαζί με 2 κγ. σόδα, 1 κγ.μαστίχα, ξύσμα πορτοκαλιού .
Τα ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά.
Αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, ένα ξυλάκι κανέλα και λίγο χυμό λεμονιού.
Το γλυκό και το σιρόπι χλιαρά.
Κόβουμε το γλυκό και σιροπιάζομαι σιγά σιγά.
Αφήνουμε λίγη ώρα να πιεί όλο το σιρόπι καιιιιιι Καλή απόλαυση !!
Συνταγή από Βικυ Γκαρλα Σαρλη-Οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ