Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Νηστίσιμο σοκολατένιο σιροπιαστό κέικ !!!



Φανταστικό νηστίσιμο σοκολατένιο σιροπιαστό κέικ με γλάσο μερέντας !!!!

Υλικά:
3/4 κούπας ηλιέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού ή νερό
3 κ.σ. ξύδι
7 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
1 φακ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:
3 κούπες Νερό
2,5 κούπες Ζάχαρη
2-3 κ.σ. κακάο

Για το γλασσο:
1 βαζάκι μερέντα νηστίσιμη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: το βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να χλιαρύνει .και περιχύνουμε το κέικ όταν βγει από τον φούρνο αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Ζεσταίνουμε την Μερέντα σένα κατσαρολάκι και την βάζουμε πάνω από το κέικ.
 Η δοσολογία είναι για ένα μεγάλο πυρέξ.

Συνταγή από  Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ