Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Ζελέ με φράουλες !!!



Τι χρειαζόμαστε
•1 κουτί ζελέ φράουλα σήμερα το κανονικό (1 φάκελο)ή χωρίς ζάχαρη
• 250 ml βραστό νερό
• 250 ml κρύο νερό
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% (200γρ)
• 1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στα 4
• 5 φράουλες για γαρνίρισμα
Πως το φτιάχνουμε
1.
Μέσα σε ένα μπολ διαλύουµε το ζελέ φράουλα στο βραστό νερό, κι ανακατεύουµε να λιώσει καλά. Προσθέτουµε το κρύο νερό κι ανακατεύουµε. Παγώνουµε το ζελέ στο ψυγείο µέχρι ν’ αρχίσει να πήζει και να κάνει σώµα.
2.
Αφού αρχίσει να σταθεροποιείται ελαφρά αλλά προσοχή όχι να σφίξει, αδειάζουµε το µισοπηγµένο ζελέ στον κάδο του µίξερ. Προσθέτουµε το γιαούρτι και µε το σύρµα τα χτυπάµε να οµογενοποιηθούν και να αφρατέψουν (η το χτυπάμε με σύρμα στο χέρι μέχρι να γίνει λείο και βελούδινο στην υφή του).
3.
Τέλος, προσθέτουµε τις φράουλες κι ανακατεύουµε µε κουτάλα. Ισοµοιράζουµε το µείγµα σε ποτήρια.
Το παγώνουµε να σφίξει καλά τουλάχιστον για 2-3 ώρες (ανάλογα την ψύξη του ψυγείου σας)
Την συνταγή την είχα δει στην «Αργυρώ»

Tip
Δεν βγάζουμε τα κοτσάνια από τις φράουλες κ. Τις πλένουμε με τρεχούμενο νερό σε σουρωτήρι.
Διατηρούνται στο ψυγείο όταν τις αγοράζουμε σε Σουρωτήρι και όχι σκεπασμένες! Να αναπνέουν.

Συνταγή από Marilena Pappa-οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ